Flere verdensstjerner bekreftet til Bergen Swim Festival

Blant dem en nybakt verdensmester.

VERDENSMESTER: Nederlandske Jesse Puts vant VM-gull på 50 meter fri i desember.
  • Magnus Wikan
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Svømmestevnet i Bergen har hatt en tradisjon for å lokke noen av svømmesportens aller største navn til Bergen. Først i slitte Sentralbadet, deretter i moderne AdO Arena.

Også i årets utgave, som blir den tiende i rekken, flokker stjernene til byens største basseng. I januar kunne arrangørene informere om at ungarske Katinka Hosszu, som tok tre OL-gull under lekene i Rio, var klar for arrangementet – onsdag ble listen med profiler forlenget.

I en pressemelding bekrefter Bergen Swim Festival at hele det nederlandske landslaget, samt flere av de beste svenske og danske svømmerne, tar turen til AdO Arena. Overfor Bergens Tidende bekrefter daglig leder Finn Zachariassen at det tsjekkiske landslaget også er klare for svømmefestivalen.

De er også i dialog med den italienske landslagsledelsen.

– Vi har virkelig fått noen store navn til stevnet, sier Zachariassen.

Les også

Børvens første Brann-mål sikret seier

Flere verdensmestere klare

Han trekker frem den regjerende kortbane-verdensmesteren på 50 meter fri, Jesse Puts, Ranomi Kromowidjojo, som vant OL-gull i 2012, og Femke Heemskerk, som ble verdensmester i 2014.

I tillegg kommer de danske profilene Mie Nielsen og Viktor Bromer.

– Og så har vi ikke helt oversikt over hvilke svensker som kommer ennå. Det jeg vet er at landslagssjefen har meldt sin ankomst, og da henger som regel flere av de beste svømmerne seg på, sier Zachariassen.

Les også

Bergens-svømmer satt ny norsk rekord

I 2015 var Sveriges største, kvinnelige idrettsprofil, Sarah Sjöström, på startlisten. Det er fortsatt usikkert på om hun blir å se i AdO Arena i år.

– Vi har ikke hørt noe fra henne ennå, men hun ville virkelig vært kronen på verket, sier Zachariassen, som lover publikum spektakulært jubileumsstevne.

– Vi håper at stjernene vil være et trekkplaster både for talentfulle, norske svømmere og for publikum. Det er ikke hver dag man får se våre egne talenter svømme side om side med verdens beste svømmere, sier dansken.

Publisert:
  1. ADO Arena

Mest lest akkurat nå

  1. Kurt Kristensen er død

  2. Mor og datter på Lura står bak den reneste rumpe-feber med disse kreasjonene

  3. Ole Kallelid er død

  4. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  5. Talentet dropper russetid og ofrer alt for å nå drømmen

  6. Trøtt mann nektet å forlate taxi, sparket politibetjent