Johansson mistet ledelsen i Raw Air

Stefan Kraft passerte nordmannen etter kvalifiseringen i Trondheim.

Robert Johansson mistet ledelsen i Raw Air da Robert Kraft slo ham med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen onsdag.
  • sjur.natvig@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Robert Johansson er tilbake i angrepsposisjon etter at Stefan Kraft hoppet forbi ham i Raw Air-sammendraget. Det går mot en flyduell om seieren i Vikersund.

Kun 5,3 poeng skiller Johansson og østerrikske Kraft etter torsdagens kvalifisering i Granåsen. Der var Kraft best av alle med 135,5 meter, mens Johansson måtte nøye seg med 128 meter og åttendeplass.

Dermed forsvant de 12,9 poengene han hadde til gode på Kraft i Raw Air i snøværet i Trondheim. Johansson nektet imidlertid å la det ødelegge dagen.

– Jeg er i bra slag om dagen og kommer ikke til å henge med hodet over en åttendeplass i en kvalifisering, smilte han til NTB.

28-åringen trengte heller ikke lete etter forklaringer på at torsdagskvelden ikke ble helt som han ønsket. Svaret lå i timingen på hoppkanten.

– Da blir du hardt straffet i Granåsen. Jeg kjente godt selv hva som skjedde, og det er om ikke annet et godt tegn, sa han.

  • LES OGSÅ: Bronse til Tarjei Bø da lillebror Johannes skjøt seg bort

Lang natt

– Det er trøst i det?

– Når du kjenner med en gang etter at du har hoppet hva som har gått galt, tyder det på at du er i bra slag, nikket Johansson.

– Blir du forbannet på deg selv når det likevel skjer og du mister noen poeng?

– Ja, du blir jo litt sånn «åh, herregud», men samtidig er de hoppene der det ikke stemmer fortsatt på et høyt nivå om dagen. Det må jeg ta med meg videre.

Johansson så ingen grunn til å skylde på at oppladningen til torsdagens kvalifisering ikke ble helt som vanlig. Først ved 02.45-tiden natt til torsdag var han i seng etter den lange bussturen fra Lillehammer til Trondheim.

Etter seks timers søvn startet forberedelsene til konkurransene i Granåsen. For en Johansson i flytsonen kostet ikke den spesielle oppladningen all verden.

– Hadde jeg dratt fra Lillehammer med hengende hode, hadde det helt klart vært mye tøffere, men det er ikke noe problem å stå opp om morgenen om dagen, smilte 28-åringen til NTB.

Alle kvalifisert

Alle de sju norske kvalifiserte seg med god margin til torsdagens verdenscuprenn, som er det sjuende av ti renn i Raw Air. Etter det rennet gjenstår bare skiflygingen i Vikersund.

Johann André Forfang ble nummer fem i kvaliken i Granåsen.

Johansson var kun tredje beste nordmann. Johann André Forfang (127 meter) ble nummer fem og Andreas Stjernen (127,5) nummer sju. Sistnevnte avslutter karrieren med torsdagens renn.

Marius Lindvik ble nummer 22, Robin Pedersen 28, Thomas Aasen Markeng 37 og Halvor Egner Granerud 39.

(©NTB)

Publisert:
  1. Robert Johansson
  2. Hopp

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi gir deg 100 000 kroner hvis du tar en master

  2. Mindre steinras på Hunnedalsvegen

  3. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

  4. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  5. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  6. – Dette historieløst, helt lavmål og forferdelig dumt