«Det er ikke bare moro å møte San Marino»

KOMMENTAR: Å møte et så dårlig lag som San Marino, må være en ren glede. Men det er ikke sikkert de norske spillerne føler det slik.

Scener de norske spillerne ikke vil se i morgen. Jublende San Marino-spillere. Bildet er tatt etter at San Marino utlignet til 1–1 på Ullevaal i den forrige kampen mellom lagene. Nå kom Norge tilbake det siste kvarteret og vant kampen 4–1, men lenge var det flaut å være norsk fotballspiller denne høstkvelden på Norges nasjonalarena.
 • Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norge fikk en støkk i livet under kampen mot San Marino på Ullevaal i fjor høst. Det lå an til et skandaløst uavgjortresultat, inntil det snudde i det siste kvarteret.

Siden da har det gått fra dårlig til middels og tilbake igjen for Norge, flere ganger. Men aldri opp til bra. Det er et landslag som fortsatt er rystet, som møter San Marino torsdag kveld.

Oppmuntringen mot Aserbajdsjan ble snudd til det motsatte mot Tyskland. Norsk fotball skamrødmet. Det vil være feil å si at de norske spillerne utstråler selvtillit når de uttaler seg for tiden, tyskertapet sitter i.

Les også

Nå handler det om stolthet og ære

Mental gjenreisning

Klarer Lars Lagerbäck å snu humøret og bygge opp selvtillit i laget, kommer Norge til å vinne med flere mål. Da vil de gjøre det som er en selvfølge mot San Marino, spille dem trillende rundt. Jo, det krever innstilling, fart og vilje til å løpe mye, men det forlanger vi at landslagsspillere har. At det ikke alltid har sett slik ut, kan vi velvilligst plassere i avdelingen for dårlig selvtillit og manglende sikkerhet om hvordan laget skal spille.

Men mentalt må de klare å løfte seg. Klarer de ikke å bygge seg opp før de møter San Marino, ja da.

Som alltid foran en landskamp er det spekulasjoner rundt laguttaket. Det bør det ikke være nå. Samme hvem Norge bruker fra den store troppen, skal seier være en selvfølge.

Lagerbäck velger nok de spillerne som han regner som mest aktuelle mot Nord-Irland søndag, enhver samtrening er nyttig.

Aftenpostens kommentator Ola Bernhus.
Les også

Martin Ødegaard innrømmer at han er «skuffet og irritert» etter ny landslagsvraking

Tilfellet Ødegård

Skulle det vært noen tvil, så måtte Martin Ødegård ha vært i troppen. Hvordan skulle Lagerbäck i så fall ha brukt ham?

Unødvendig spørsmål. Treneren mener Ødegård er for dårlig. Eller sagt på en annen måte, Ødegård passer ikke inn.

Objektivt sett skulle det ikke være tvil. En som gjør det så bra på et av de beste nederlandske lagene, har mer å fare med enn de fleste i denne A-troppen.
Men Lagerbäck ser etter noen som passer for seg – i hans oppfatning om hvordan det begrensede norske laget skal skape begrensede tap mot de store og skape seire mot de middels lagene.

Les også

Landslagsspillerne slår alarm: - Jeg oppfatter løkkefotballen som viktigst

Borte bra

Martin Ødegård får erfare at det er lettere å få applaus for finter, forseringer og smarte pasninger nede i Europa enn det er her nord hvor idealet er å spille så enkelt som mulig. Gjerne forutsigbart, men med så mye trøkk og gjennomføringskraft at det gir resultater likevel.

Derfor må det være åpning for å si at Lagerbäck kanskje har rett. Hvis vi skal bruke hans Island som mal, og det er nok mye derfor han ble ansatt, så er det vanskelig å tenke seg en Ødegård i et Lagerbäck-lag.

Publisert:
 1. Landslag
 2. Lars Lagerbäck
 3. Norge
 4. Norsk fotball
 5. Fotball-VM

Mest lest akkurat nå

 1. Korvetten AS begjært konkurs

 2. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 3. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 5. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp

 6. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn