Resultatene gikk imot Norge – nå må håndballjentene gjøre jobben selv for å komme til semifinale

Norge må ordne opp selv i VM. Sørkoreanerne hjalp ikke til.

Heidi Løke og hennes fighting face er klar for kamp om en semifinaleplass i VM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Nederland-Sør-Korea 40–33

KUMAMOTO. Heidi Løke og resten av landslaget fikk ingen godmelding før egen kamp mot Tyskland onsdag klokken 12.30.

Det kunne de gjort, dersom Sør-Korea hadde vunnet eller spilt uavgjort mot Nederland. Da hadde Norge vært i semifinalen i VM før de selv hadde løftet en finger.

Det skjedde ikke. Det ble reneste målorgie i Aqua Dome, der Nederland ledet 23–16 allerede etter første omgang.

I 2. omgang tok Sør-Korea seg litt sammen, men kunne aldri true sine motstandere. 40–33, tilsammen 73 mål, er mange baller i buret på 60 minutter.

Sør-Korea klarte aldri å bli noen verdig motstander for stjernen Estavana Polman og hennes lagvenninner, som tidligere i VM slo Norge.

Nå blir det spennende å se utfallet av Norge-Tyskland. Ved uavgjort eller seier er det Norge som vinner puljen. Vinner Tyskland, kommer ikke Norge til semifinalen. Årsaken til det er at Nederland og Norge da får samme poengsum, og Nederland tar plassen fordi altså vant over Norge.

Innbyrdes oppgjør går foran målforskjell.

Les også

Slik går Norge videre i håndball-VM: Selv tap kan gi semifinale

Ekspertkommentator Gunnar Pettersen i TV3 sa før Sør-Korea-Nederland-kampen at Norge uansett hva som ville skje, om semifinaleplassen hadde vært sikret eller ikke, kom til å spille for fullt.

– Det skyldes at det er avgjørende å vinne gruppen. Ingen vil møte Russland, sier han om laget som vinner den andre puljen i mellomspillet.

For Russland er i rute etter seier onsdag 36–26 over Spania. I denne gruppen er det også fortsatt åpent. Sverige kan ta 2.-plassen ved å vinne over Montenegro.

Russland, Frankrike og Norge var de lagene som en samlet ekspertgruppe før VM mente ville komme på pallen. Frankrike, regjerende verdens- og europamester før det blir avløsning i VM søndag, gikk ut tidlig.
I dette mesterskapet har mye skjedd hele veien, med mange resultater som har overrasket trenere og spillere.

Les også

Landslagssjefen gjorde en alarmerende oppdagelse: – Høye jenter neglisjeres av trenerne

Breistøl – får hun sjansen?

Nå gjelder det at ikke Norge får seg en overraskelse, men heller overrasker den andre veien.

Kanskje kan Trener Thorir Hergeirssons trekk ved å løfte inn høye Kristine Breistøl i laget bli et lurt trekk? Den 193 cm lange spilleren, som holder til på Danmarks beste lag Team Esbjerg, er en slik spiller som er god å ha i bakhånd.

Helene Gigstad Fauske, som til daglig spiller sammen med Stine Skogrand i Herning-Ikast, fikk ikke så mange muligheter. Hun måtte vike for Breistøl i denne kampen. Fauske er ellers en meget god spiller, playmaker i det danske klubblaget, og en spiller treneren der mener er gudbenådet.

Fauske var med i forrige VM, der Norge fikk sølv, og må jobbe videre for å bli blant de utvalgte det blir satset på fremover.

Norge pleier å komme til hallen halvannen time før start, men har helt sikkert fulgt med på utfallet av dagens første kamp i halen.

Lois Abbingh fra Nederland ble kåret til banens beste. Hun scoret 11 mål. Polman hadde 6. Lagets uttellingsprosent var 63.

Nederlenderne jublet uhemmet for seieren, og lever i håpet om at det er de som skal komme til semifinalen til slutt. Nederland har altså et overtak på Norge ved poenglikhet.

Fornøyd, men spent. Nederlands trener Emmanuel Mayonnade og utøver Danick Snelder etter pressekonferansen.

– Nå må vi dra til hotellet der, dusje og vente, sa trener Emmanuel Mayonnade på pressekonferansen etter kamp.

Spiller Danick Snelder var enig:

– Vi må bare håpe at dette går vår vei. Vi må krysse fingrene for det.

Sør-Koreas trener Ja won Kan var oppgitt over den store målforskjellen, men mente at laget tross alt har fått mye erfaring i dette mesterskapet. Med tanke på OL i Tokyo, der laget er kvalifisert, kunne han opplyse at bare halvparten av spillerne som er med i VM, skal dit.

Han har flere på hjemmebane som han skal fylle på med.

Publisert: