Norsk nedtur i triatlon-VM – får ny mulighet allerede søndag

De norske triatletene var medaljekandidater i sprint-VM i Hamburg, men topplasseringene røk allerede etter svømmingen. Søndag venter miksstafett.

Etter at Casper Stornes brøt løpet, var Gustav Iden og Kristian Blummenfelt de norske håpene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

I en totalt nedstengt park 5 kilometer utenfor Hamburg skulle de norske triatlonhåpene Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes kjempe om VM-medaljer lørdag ettermiddag.

De norske håpene har sin forse på sykle- og løpedelen. Derfor var det viktig å henge med på første del, som var 750 meter svømming.

– Jeg tror vi er avhengig av å kjøre hardt på syklingen, sa Blummenfelt til Aftenposten dagen før VM.

Opp av vannet var Blummenfelt og Iden henholdsvis 22 og 36 sekunder bak teten. Dermed hadde de en stor jobb foran seg.

Stornes var lengst frem av de norske etter svømmingen, men problemer med våtdrakten førte til at han havnet sist ut av samtlige etter skiftesonen og etterhvert brøt VM.

Svømmedelen var i ferskvann, og utøverne bruke våtdrakt. Det er vanligvis fordel for de mindre gode svømmerne.
Les også

De har trent over 1300 timer siden forrige store stevne. Lørdag er de endelig klare for «annerledes-VM».

Klarte ikke ta innpå

Underveis på sykkeletappen dannet det seg en frontgruppe på rundt ti utøvere. I gruppen som jaktet bak, satt Blummenfelt. Etterhvert kom også Iden seg opp i den gruppen.

De siste kilometerne kjørte den norske duoen hardt for å ta innpå, men de klarte bare å spise noen få sekunder. Derfor var det hele 20 sekunder som måtte tas igjen da joggeskoene skulle på.

Franske Vincent Luis kunne feire VM-tittelen.

Utenfor topp ti

Dermed ble det til slutt en kamp om å bli topp ti. Ut av skiftesonen var Blummenfelt på 12. plass og Iden på 21. plass.

For Blummenfelt så det ut som om kreftene etterhvert tok slutt, og Iden tok ham igjen.

I mål kom Iden på 11. plass og Blummenfelt havnet på en 13. plass.

Vinner ble franske Vincent Luis på tiden 49 minutter og 13 sekunder. Etter en langspurt på 300 meter slo han portugiseren Vasco Vilaco med tre sekunder og landsmannen Léo Bergere med seks sekunder.

– Jeg visste ikke hvordan formen var, men det viste seg at den ikke var så dårlig, sa gullmedaljør Luis i et intervju sendt på TV 2.

Oppløftende av Miller

En time etter at herrene kom i mål, var det klart for kvinnenes sprint-VM. Lotte Miller hang med tetgruppen helt til et par kilometer ut i løpingen.

I mål ble det en oppløftende 9. plass. Stine Dale havnet på 57. plass.

Britiske Georgia Taylor-Brown tok gullmedaljen foran Flora Duffy på annenplass og Laura Lindemann på tredjeplass.

Stine Dale og Lotte Miller var begge godt fornøyd med prestasjonen i sprint-VM. Søndag venter miksstafett.

Historisk søndag

Søndag er det klart for miksstafett i Hamburg. Stine Dale og Lotte Miller utgjør kvinnedelen av det norske stafettlaget. Hvem som løper av herrene, var ennå ikke klart da Aftenposten gikk i trykken.

Det er første gang Norge starter med et lag i en miksstafett. – Jeg tror det kan bli veldig spennende. Stafett er ganske uberegnelig, og mye kan skje, sier Gustav Iden om søndagens muligheter.

Men at det nykomponerte norske laget skal kjempe om medaljene, er lite trolig. Egentlig var ikke det norske mikslaget kvalifisert til å delta i Hamburg, men grunnet at noen lag ikke har kommet seg til Tyskland, er Norge inne blant de 22 lagene på startstreken.

– I stafett er alt åpent, og det handler om de små marginene. Skal vi være realistiske, så er det bra om vi klarer topp ti, sier sportssjef Arild Tveiten.

Publisert: