Nakamura legger press på Magnus Carlsen

Hikaru Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i VM-vinnerens egen onlineturneringen i sjakk. Lørdag slo Nakamura russeren Jan Nepomnjasjtsjij med 2,5-1,5.

Publisert: Publisert:

Hikaru Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i nordmannens onlineturnering i sjakk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Carlsen står med 11 poeng mot Nakamuras 10 poeng etter lørdagens Nakamura-seier. Carlsen slo nettopp Nakamura i første runden turneringen forrige lørdag etter å avgjort i armageddon.

Amerikanske Nakamura hadde ingen problemer med å ta seg av russeren Jan Nepomnjasjtsjij med hvite brikker i det første partiet.

I det andre partiet klarte russeren remis med hvit. Magnus Carlsen fulgte partiet og kommenterte trekkene underveis, men etter to partiet hadde han annet å gjøre på lørdagskvelden.

– Takk for meg. Det har alltid vært en fornøyelse, sa Carlsen etter å ha fulgt de to første partiene som ekspertkommentator.

Det tredje partiet gikk til en rask remis, mens Nakamura ble heller ikke utfordret i det siste partiet. Også det endte med remis. Dermed vant Nakamura 2,5-1,5.

Les også

Carlsen herjet med toppspiller: – Han bare ga opp

Les også

Carlsen knuste VM-rivalen – kjemper om stor pengesum

Mer spenning

I den andre duellen mellom kinesiske Ding Liren og nederlandske Anish Giri ble det mer dramatikk og spenning.

Det ble det remis i det første paritet, men kineseren Ding synes å ta kommandoen i kampen med å vinne med svart i det andre partiet. Giri slo derimot tilbake i det tredje partiet med svart og utlignet til 1,5-1,5.

Det fjerdepartiet gikk også til remis. 2–2 gjorde at duellen måtte avgjøres i armageddon. Kineseren spilte med svarte brikker og tre minutter på klokka, mens Giri med hvitt hadde fire minutter.

Les også

Carlsen-rival med seier. Nå møtes de til prestisjeduell.

For Ding holdt det med remis, mens Giri måtte vinne. Det endte med remis også i armageddonen, og dermed fikk Ding med seg to poeng, mens Giri fikk ett. Det var nederlenderens første poeng i turneringen.

Anish Giri er Magnus Carlsens neste motstander i 5. runde i turneringen søndag. Med seier er nordmannen sikret avansement til semifinalen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

  2. Rundt 100 elever er satt i karantene

  3. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig

  4. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

  5. Frykter for jule­stemningen i Stavanger

  6. Pennsylvania har mistet 600.000 industriarbeidsplasser under Trump

  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk