Norge fikk bank av Sverige - tapte med ti mål i VM

Norge tapte stort i naboduellen, men er likevel klare for semifinale.

Norge var aldri i nærheten av å utfordre Sverige på Frogner stadion fredag kveld. Her er keeper Stine Pedersen i duell med tomålsscorer Matilda Plan.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Etter å tidvis ha imponert mot Russland, fikk de norske bandykvinnene det langt tøffere mot Sverige torsdag. Svenskene ga seg ikke før det sto 11-1 på måltavla.

– Vi blir rundspilt, sa Norges Lene Skrettingland til arrangøren i pausen.

Og Norge fikk det virkelig tøft mot svenskene på Frogner stadion. De regjerende verdensmesterne tok ledelsen allerede etter seks minutter. Deretter ble det mål i det 13., 17., 18., 19. og 23. minutt. Svenskene gikk til pause med en seksmålsledelse.

Hardkjøret fortsatte etter hvilen og svenskene gikk opp i 9-0 etter 48 minutter.

Helle Berntsen-Lillejord satte Norges eneste redusering to minutter senere.

– Jeg fikk en drømmepasning fra Ingrid Bjonge. Jeg sendte et skudd mot lengste, og da satt den, sa hun til NTB.

Linnea Larsson ble tremålsscorer da hun fastsatte resultatet til 11-1.

Norges trener Arild Aamodt sier han var forberedt på en tøff kamp.

– De kommer med såpass mange at vi ikke klarer å følge med. Det lå i kortene at det ville gå sånn. Vi hadde også en tøff kamp i beina, sa han.

Les også

Da Charlotte (22) fikk beskjed om å kutte ut bandy, var valget lett. Nå skal hun spille VM.

Yppet seg mot russerne

Etter å ha innledet VM med seirer over USA (på straffeslag) og Finland torsdag, klarte Norge seg godt mot russerne tidligere på dagen og begrenset tapet til 0-2.

Etter en tøff start der Russland tok ledelsen ved Olga Bogdanova allerede etter to minutter, holdt Norge tritt med russerne til pause og yppet seg flere ganger mot de regjerende sølvvinnerne.

Også i 2. omgang spilte Norge sterkt med en god periode de første ti minuttene der Laura Follesø var nær ved å utligne etter å ha blitt slått gjennom av Julie Storvik.

Dessverre for Norge doblet russerne ledelsen etter 42 minutter ved Anastasia Denisova. Norge fortsatte å presse på, men klarte aldri å score.

Les også

Disse kvinnene spiller på et herrelag i norsk 2. divisjon

Semifinale

Allerede før torsdagens kamper var Norge sikret en plass i semifinalene. Etter tapet mot Russland var det heller ingen tvil om hvem de ville møte i fredagens kamp. Der er det igjen russerne som står på motsatt banehalvdel, mens Sverige møter Finland.

– Russland passer oss godt, vi bruker å gjøre det bra mot dem. Vi får bare legge denne kampen bak oss og slå tilbake i morgen, sier Berntsen-Lillejord om Norges mulighet til finaleplass.

– Vi må tette igjen defensivt, men russerne kommer ikke med like mange av gangen, mener trener Aamodt.

Siden VM ble arrangert første gang i 2004 har Sverige og Russland møttes i samtlige finaler. Mesterskapet i 2014 er eneste gang svenskene ikke har tatt med gullmedaljene hjem.

Publisert: