Deila-signering hyller Stefan Johansen

— Ligagullet var en drøm, sier Celtic-vingen

ÅRETS SPILLER: Gary Mackay-Steven hyller lagkompis Stefan Johansen for den viktige rollen han spilte i Celtics ligaseier. - Han har bidratt med viktige mål og målgivende pasninger, sier kantspilleren om nordmannen som ble kåret til Årets spiller i skotsk fotball søndag.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Gary Mackay-Steven ble hentet av Celtic og Ronny Deila fra Dundee United i januar. Lørdag så kantspilleren gamleklubben knuse serietoer Aberdeen 5-0, noe som sikret Celtic ligatittelen i den skotske serien.

— Vi var i strålende humør og sendte meldinger til hverandre når vi så at Aberdeen kom til å tape. Det var helt klart en herlig dag, sier Celtic-kaptein Scott Brown om dagen gullet ble sikret.

Mackay-Steven kom til Celtic for £250.000, i overkant av 2,5 millioner kroner og bidro med fire mål på elleve kamper for Ronny Deila.

— Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne titler med Celtic. Det var derfor jeg kom hit, sier han til Sky Sports.

Hyller Stefan Johansen

Dagen etter gullet var sikret, ble det klart at Stefan Johansen var blitt kåret til Årets spiller i skotsk fotball av spillerforeningen PFA. Johansen ble også kåret til årets spiller av Celtic-supporterne noen dager tidligere.

— Han har bidratt med viktige mål og målgivende pasninger så vi er veldig glad på hans vegne. Forhåpentligvis kan han beholde den samme formen også neste sesong.

Ble bedre og bedre

Deila og Celtic fikk en litt vanskelig start på sesongen før de virkelig fant flyten. Når den kom, virket laget nærmest uslåelig.

— Vi fikk en treg start, men vi har blitt bedre og bedre og på slutten av sesongen var vi i storform og viste hva vi er gode for. Aberdeen ga oss tøff kamp, og det har de andre lagene og. Alle vil være på sitt beste når de møter oss, sier kaptein Brown. Og Mackay-Steven tror laget bare vil fortsette å bli bedre.

— Vi har en veldig bra stall her. Manageren har mange valg i omtrent samtlige posisjoner og alle kjemper om en plass på laget så det er tøff konkurranse. Fremtiden ser veldig lys ut, sier Deilas signering.

Publisert:
  1. Internasjonal fotball
  2. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  4. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

  5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  6. Alle nye henvendelser fra tidligere barnevernsbarn skal besvares med et tilbud om et møte