Avskiltet keeper ble Deilas Celtic-helt

En skotsk rekordkeeper sørget for tre poeng for Ronny Deilas Celtic

SEIER: En solid Craig Gordon sørget for nullen og tre poeng for Celtic torsdag.
  • Roy Ellingsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Jeg er veldig glad i dag. Disse kampene er viktige for oss og fansen. De støttet oss fantastisk. Tar vi ti poeng i gruppen, tror jeg det skal holde til å gå videre. Statistikken sier det, sa Ronny Deila.

Nå har laget hans fire.

Deila fikk mye kritikk i starten av sin Celtic-karriere, fordi han nektet å bruke Kris Commons. Torsdag var det den samme Commons som scoret målet nordmannen trengte. Spisshelten brukte bare i underkant av seks minutter på å gi de grønne og hvite ledelsen.

En pasning, et overhopp og et løp var det som skulle til. Commons banket ballen inn ved borterste stolpe og dermed var Celtic i ledelsen.

Bortelaget trengte 20 minutter på å komme i gang. De fikk sin første sjanse, men Wilson Eduardo skjøt langt utenfor. Ti minutter senere var det skumlere for Deila og Celtic. Eduardo var på farten igjen og skjøt, men skuddet traff tverrliggeren.

Les også

Drømmestart for Berg i Europa etter dramaslutt

Etter pause var det klart at det var en mann i motsatt ende fra Commons som skulle innta hovedrollen. Keeper Craig Gordon har vokst til en stor spiller etter overgangen hjem til skotsk fotball, og torsdag var han flere ganger nødt til å ta frem sine beste ferdigheter.

Presset mot Gordon i Celtic-målet ble større og større utover i annen omgang, og da skiltet med tre minutter tillegg kom opp, gikk der et sukk gjennom stadion.

Men Gordon fortsatte storspillet.

Dinamo Zagreb hadde en rekke dødballer i sluttminuttene, men Celtic red av stormen og sikret skottenes første seier i Europa League denne sesongen.

– De var best i 2.-omgangen, men jeg er glad for laginnsatsen vår. Vi behøver bedre pasninger. Craig var utrolig i målet. Vi kan takke ham for nullen. Scoringen vår var herlig, sa Ronny Deila.

Kollegaen på den andre benken var, forståelig nok, ikke like fornøyd.

– Jeg er veldig skuffet. I 90 minutter var vi det beste laget. Vi klarte bare ikke å score. Slik er det noen ganger, sa Zagreb-trener Zoran Mamic.

Publisert:
  1. Europa League
  2. Celtic FC
  3. NK Dinamo Zagreb

Mest lest akkurat nå

  1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

  2. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

  3. Nå skal flere tas

  4. Else-Marie (76) gravde opp hagen for å huse Svitlana og barna: – Nå er det bare glede

  5. Overrasket i lokaloppgjøret: Dette har ikke skjedd på 22 år

  6. Disse veiene stenges under Tour of Norway til helgen