Var førstemann uti ADO-bassenget

Slik æret Robin Dale Oen sin bror.

Publisert: Publisert:

Robin Dale Oen tester bassenget. Foto: Odd Nerbø

Denne artikkelen er over fem år gammel

Like over klokken 11 mandag formiddag stupte Robin Dale Oen uti 50-metersbassenget i ADO Arena og svømte én gang frem og tilbake.

— Helt rått, kjempebra. Nå er det bare for resten å komme seg uti, smilte Robin Dale Oen etterpå.

For ham var det følelsesladet å få være den første til å bruke bassenget i arenaen som er oppkalt etter hans avdøde bror, Alexander Dale Oen.

I barnebassenget var to år gamle Sanne Helen Sandberg den første som fikk prøve seg, etter å ha blitt trukket ut blant over 500 barn. Hun var, forståelig nok, noe skeptisk til pressekorpset som samlet seg foran henne og pappa Frank-Ole Andersen. Foto: Odd E Nerbø

— Det er spesielt - selvfølgelig - med tanke på navnet, men mest av alt er det veldig, veldig gøy. Kjekt å se alle de barn og unge som er her i dag. Stuperne, svømmerne og de vi har med fra Dale Oen Experience. Bassenget er helt eksemplarisk, det finnes ingen unnskyldning for ikke å drive svømmeopplæring og toppidrett her, sier Robin Dale Oen.Bergensere flest må vente til oktober. Dette var ikke en offisiell åpning, men en test. Etter Dale Oen hoppet landslagssvømmere og ungdommer fra Dale Oen Experience uti.

- Lang prosess

— Vi har gledet oss til denne dagen lenge. Fantastisk endelig å få testet hva det går i. På en dag som dette tenker jeg mye på Alexander, og vi får hedre og minne ham på best mulig måte, sier landslagssvømmer Sverre Næss.

Han er sikker på at anlegget får mye å si for svømmesporten i Norge.

— Dette vil bidra til at det er gøy å trene. Både for vi som trener mye og for andre er det helt supert.

Også idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp) var et stort smil mandag.

— En lang prosess blir kronet med den uoffisielle åpningen. Dette er et komplett og supert bad, sier Stormoen under en de av mange innvielsesetapper i ADO Arena, som til slutt kostet én milliard kroner.

— I august skal skolen her og svømmeklubbene få bruke anlegget. Det blir viktig for å få kjørt gjennom anlegget og oppdage eventuelle barnesykdommer. I oktober er den store åpningsdagen for alle bergensere, sier Stormoen.

Skeptisk Sanne (2)

I barnebassenget var to år gamle Sanne Helen Sandberg den første som fikk prøve seg, etter å ha blitt trukket ut blant over 500 barn. Hun var, forståelig nok, noe skeptisk til pressekorpset som samlet seg foran henne og pappa Frank-Ole Andersen.

— Hun skjønner ikke så mye nå, men det blir veldig gøy om noen år, smiler mamma Frida Helen Sandberg.

I stupebassenget var de EM-klare stuperne Espen Valheim og Amund Gismervik først uti.

Publisert: