Ett år eldre, mange erfaringer rikere

SUPPORTERBLOGG: Nå forventer jeg å se et revansjelystent Sandefjord, skriver Bjørn Tore Nilsen.

Lars Bohinen og Sandefjord måtte ta den tunge veien ned i 1.-divisjon.

  • Bjørn Tore Nilsen
Publisert: Publisert:

Bjørn Tore Nilsen, Sandefjord-supporter

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Da var det slutt for i år, bortsett fra kvaliken og cupfinalen så klart, men SF får ikke være med på noe av det. Så for oss er det over. Og selv om spenningen og teorien levde lenge, skjedde det som til slutt måtte skje. Nedrykket ble en realitet en runde før slutt. Noe som er smått utrolig. Sjeldent har vel ett lag hatt resultatene i andre kamper med seg så lenge som SF hadde i år. De marginene vi manglet på banen fikk vi i resultatene rundt oss. Det så likevel mørkt ut, men veldig få gav opp håpet om kvalik og fornyet kontrakt. Det håpet levde helt frem til det var matematisk umulig. Vi har vært klar over situasjonen lenge, og mange av oss har nok, som meg, forberedt oss på OBOS-ligaen neste år. Derfor sitter jeg ikke med en stor tristhet og sorg i meg i dag. Jeg gleder meg til neste år. For det har lenge vært tydelig at Guttane ikke var godt nok forberedt på Tippeligaen. Men nå har alle fått verdifull erfaring. Spillere, trenere og sikkert resten av klubben har lært mye i år, så når evalueringen er gjort tror jeg vi står bedre rustet til å legge grunnlaget for neste gang vi får prøve oss i landets øverste divisjon.

Se fremover

Jeg kunne skrevet mye om hva som har gått galt i år, men det har jeg gjort flere ganger i år. Nå er det på tide å se fremover!

Litt om veien videre, så venter det nå en liten ferie for spillerne før det skal trenes frem til midten av desember (tror jeg). Første treningskamp er også klar, vi håper på å se flere potensielle nye spillere i denne kampen. Samtidig forventer jeg å se ett lag som er revansjelystne, både på treningene og i treningskampene foran 2016-sesongen. OBOS-ligaen er ingen enkel plass å være, det så vi i år. Den blir jevnere og jevnere for hvert år som går og det skal ikke mange feilskjær til før man havner utenfor opprykk. Om man havner utenfor kvaliken, da er ikke veien til nedrykk lang. Jeg er sikker på at SF holder seg på trygg avstand fra de fire nederste neste år, men Guttane må jobbe hardt, være fokuserte og gi 100 prosent i trening og i kamp!

Treningshverdagen til Guttane blir bedre i vinter, da det nettop har blitt lagt nytt kunstgress på Gamle Stadion (SFs treningsfelt på vinteren). Her er det undervarme så klart, så med det nye gresset har Guttane en nydelig plass de kan trene på, kort avstand fra Komplett Arena. Tidligere vintre har SF måtte kjøre 40-50 minutter for å trene inne i en hall, dette fordi gresset på Gamle Stadion var så dårlig at Lars ikke ville risikere skader ved å trene der. Undertegnede krysser fingrene for en kort og mild vinter slik at Guttane får trent mye fotball i vinter!

Takk for innsatsen

På kvelden etter siste seriekamp kunne vi lese på varden.no at Håvard Storbæk allerede er klar for SF. Ikke bare er det moro, men det får fokuset automatisk over på neste sesong. Jeg synes dette er en meget spennende signering, da jeg delte denne artikkelen på min Facebook-side kom det en kommentar fra ei jeg kjenner som er fra Skien og Odd-partriot på sin hals; «F**n. Dere kunne da fått Diof i stedet for. Tragisk at vi jager vekk Storbæk, og beholder Diof som ikke har kommet med noe bra den tiden han var her! Er så FORBANNA!!!!». Dette er musikk i mine ører! Forrige gang vi hentet en spiller fra Odd, mener jeg å huske at det var Gulsvik. Da lo de og sa at de var glad for å bli kvitt ham, noe vi her i byen skjønte godt etter hvert.

Ønsker Storbæk hjertlig velkommen inn i SF-familien, jeg er spent på hva han kommer til å tilføre klubben og laget, forventningene er høye!

Til slutt vil jeg takke alle for innsatsen i år. Spillere, trenere, støtteapparat, administrasjonen, frivillige og supportere! Det har vært ett tungt år, men ingen har gitt opp! Alle møtte opp igjen og igjen, uansett hvordan det gikk i forrige kamp, med ett smil og fornyet tro! Våre syngende supportere har holdt det gående i 90 minutter uke etter uke, dere har gitt energi og håp til både laget og resten av publikum! Jeg gleder meg til å se dere alle igjen i 2016!

Les også

  1. «Man lærer mer av motgang enn medgang»

Publisert:
  1. Supporter
  2. Sandefjord Fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Da soknepresten måtte slutte mot sin vilje, ble givergleden halvert

  2. To av tre eksperter tror Haaland kan bytte klubb i sommer: – Han sikter mot stjernene

  3. Hvordan er forholdene i ditt favorittskitrekk?

  4. Rogaland er nederst på vaksinestatistikken

  5. Innbrudd i bolig på Hundvåg

  6. – Det betyr mye for oss å holde åpent