Sykdom satte proffdrømmen på vent for Erlend - men lørdag gikk han til topps

Erlend Sundstrøm (25) vant lørdagens Tour de Lax-ritt, men sykdomsplager gjorde at sykkelsatsingen i utlandet måtte avbrytes.

Erlend Sundstrøm, her ved en tidligere anledning, vant lørdagens Tour de Lax.
  • Lars Elvevold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det etterhvert tradisjonsrike sykkelrittet Tour de Lax gikk av stabelen lørdag. Lenge var det usikkert om rittet kunne avvikles på grunn av skjerpede krav til vakthold på sykkelritt avholdt på vei.

Heldigvis gikk rittet, som har både start og målgang ved Laksvatn skole, som planlagt, og for tredje gang i rittets historie var det Erlend Sundstrøm (25) som gikk til topps på den lengste distansen.

Sundstrøm rykket fra de andre i tetgruppen i den siste bakken før målgang i det 104 kilometer lange rittet og var i mål tolv sekunder foran nestemann, Martin Jørgensen fra Tromsø Cykleklubb.

Les også

Frøydis (58) ble nektet inngang på pub i Bodø fordi hun hadde på seg TIL-skjerf: – Nå flytter jeg hjem til Tromsø

Sykdom ødela for profftilværelse

Sundstrøm har i flere år vært sett på som et stort sykkeltalent og satsingen har ført ham til både Spania og Belgia i jakten på gode treningsforhold og en proffkarriere på sykkelsetet.

Sist sommer så fremtiden lys ut for Salangen-rytteren, men sykdomsplager skulle sette en stopper for satsingen.

– Jeg har vært veldig plaget med sykdom, nærmere bestemt problemer med stoffskiftet. Sist sommer hadde jeg en muntlig avtale om en kontrakt med laget jeg syklet for som ville betydd at jeg kunne livnært meg som syklist, men sykdom ødela for det, forteller Sundstrøm.

Les også

«Den nye Messi» tok et valg som overrasket alle. Et av fotballens største tabuer lå bak.

Hjem til mor og far i Salangen

Med en kropp som ikke fungerte til satsing i utlandet valgte 25-åringen å flytte hjem til Salangen. Med sykdomsplagene på retur ser Sundstrøm for seg å delta i noen ritt fremover, men innrømmer at satsingen fra noen år tilbake inntil videre er lagt på is.

– Jeg har bedre kontroll på problemene med stoffskiftet nå og jeg kommer nok til å delta på noen lokale ritt fremover, selv om de nye reglene for arrangørene gjør at det dessverre ikke er så mange av dem. Muligens stiller jeg i noen ritt sørpå også, men det får jeg ta litt som det kommer, sier Sundstrøm som var en smule overrasket over lørdagens seier.

- Det var litt tilfeldig at jeg bestemte meg for å stille, men nå viste det seg at formen er ganske bra. Jeg trener jo tross alt fortsatt en del, avslutter lørdagens vinner av 2018-utgaven av Tour de Lax.

Publisert:
  1. Sykkel

Mest lest akkurat nå

  1. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

  2. KrF-politiker i Egersund: – Jeg fatter ikke at biskop, stats­forvalter og fylkes­kommunen er negativ til dette

  3. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

  4. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

  5. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell

  6. Stavanger råd­hus renoveres: - Risiko­fylt å beholde lav­blokken