Rekdal etter nytt tap: – Vi er pinlig svake

En scoring av Martin Ramsland etter 12 minutter var nok til å slå et tannløst Vålerenga 1-0 søndag. Seieren var Sogndals første i eliteserien etter opprykket.

Sogndal banket Vålerenga etter mål av Martin Ramsland. Foto: NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sogndal tok sine første poeng i eliteserien etter opprykket i fjor da Vålerenga ble slått 1-0 hjemme søndag. Martin Ramsland scoret kampens eneste mål.

Et meget tannløst Vålerenga har gått 180 minutter uten å score i eliteserien, og det er ikke mye positivt laget kan ta med seg etter to kamper.

– Vi er pinlig svake. Førsteomgangen er forferdelig og annen omgang er svak, så det holder ikke. Her må det kraftigere skyts til, tydeligvis, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Han innrømmet å være bekymret etter at Vålerenga står med null poeng i serien etter to kamper for første gang siden 1996. – Veldig. Viking-kampen var ok, men i dag er vi ikke til stede og da tar man ikke poeng i eliteserien. Det må vi få alle til å forstå, fulgte Rekdal opp med.

Sogndal fikk på sin side sin første trepoenger etter opprykket, poeng som kan bli svært viktige i det mange tror blir en tøff sesong for Eirik Bakkes menn.

– En enorm lettelse å få det første målet. Jeg scoret ikke hele vinteren, sa Ramsland.

– Det var en god start, men det er mye mer i vente, sa Bakke om matchvinneren.

Snytt for straffe?

Mot VIF avgjorde Ramsland da han utnyttet svakt forsvarsspill av bortelaget, og i andre enden av banen fikk hjemmelagets forsvar en rimelig grei ettermiddag.

Sogndals raske angripere skapte problemer for VIFs forsvar fra start, og etter 12 minutter sviktet det helt i de bakre rekkene til bortelaget.

Ole Amund Sveen kom rundt på kanten, men en umarkert Mahatma Otoo bommet på ballen. Det gjorde ikke Ramsland, som var like umarkert foran mål.

Han satte ballen i nettet, og dermed kunne hjemmefansen juble for sesongens første mål.

Hjemmelaget var klart best før pause, men etter halvspilt omgang var Sogndal heldige som slapp unna da keeper Mathias Dyngeland på klønete vis felte Deshorn Brown innenfor sekstenmeteren.

Dommer Kai Erik Steen valgte å dømme corner, men reprisen viste at Dyngeland feide Brown i bakken før han slo ballen ut av spill.

– Soleklart straffespark. Han blir feid over ende, uten tvil, men vi var så dårlige at vi ikke fortjente å få den heller, sa Rekdal.

Koomson nær dobling

Vålerenga, som ikke klarte å score i seriepremieren mot Viking (0-2), satte hjemmelagets forsvar på svært få prøver.

I stedet var Sogndal nær ved å doble ledelsen da Gilbert Koomson fikk sjansen etter halvtimen, og laget ledet fortjent til pause.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor, og det var ikke før i sluttminuttene at Vålerenga skapte et visst trykk mot Sogndals mål.

Det klarte hjemmelaget å ri av, og dermed tok de sine første poeng etter opprykket fra 1. divisjon i fjor høst.

Vålerenga har på sin side tapt to på rad, og får ikke Rekdal orden på laget kan det bli en lang sesong for hovedstadsklubben. (©NTB)

Publisert:
  1. Eliteserien
  2. Sogndal
  3. Vålerenga Fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

  1. 38 smittede og minst 785 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

  2. Mari leter etter brudekjolen sin: – Angrer på at jeg solgte den

  3. Smittehopp i Stavanger: - Bekymret for situasjonen

  4. Arbeidsulykke: Mann (19) skadet etter fall på 6-7 meter

  5. – Idretts­laga må ikkje ha det stren­gare enn kommer­sielle trenings­senter

  6. Krigsminnesmerke tagget ned