Kaggestad om kampen om OL-billett: - Han har ikke sjanse

Tiden begynner å renne ut for flere av de lokale OL-håpene, mener han.

Stavhopper Eirik Greibrokk Dolve.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Når det gjelder de utøverne som ennå ikke har klart kravet, så tror Johan Kaggestad at det vil bli svært tøft for flere av dem.

— Jeg så Isabelle Pedersen løpe i Stockholm nå. Det er fremgang, men det er ikke olympisk nivå. Det skal sies at det var ufyselige forhold, men hun ble blant annet klart slått av svenske Susanna Kallur som gjorde comeback etter mange år ute. Når det gjelder Ingvill Måkestad Bovim så ser det ikke så bra ut for øyeblikket. Hun gjorde nok en bom da hun dro til Shanghai mens hun var forkjølet, og løp tungt på Bislett. Hun har nok ikke mer enn tid og vei, sier Kaggestad.

- Hva med Eirik Dolve?

— Han har ikke sjans, det er bare til å glemme. Han har en spennende utvikling, men han har ikke olympisk nivå, og må satse på EM.

- Og Erik Tysse?

— Han må klare det norske kravet.

Les også

BBC og Sky melder: - Russisk friidrett forblir utestengt

Kampen om OL-deltakelse spisser seg

Erik Tysse.

Siste frist for å sikre seg OL-billett er 11.juli, dagen etter EM i Amsterdam. Utøverne som ennå ikke er klar for OL har ikke mer enn i overkant av tre uker på å kvalifisere seg, men sportssjefen i friidrettsforbundet tror ikke de lar seg stresse av at det er kort tid igjen, ettersom det er nå fremover at de skal ha toppformen.— De som føler press er gjerne dem som ikke helt er på internasjonalt toppnivå, de vil nok kjenne litt på det, tror Ronny Nilsen.

Fristen for å kvalifisere seg utløper i utgangspunktet 10.juli, det er siste sjans til å kvalifisere seg.

— Da skal nemlig alt inn i systemer og oversendes Olympiatoppen, som skal ha det på plass 11.juli, sier Nilsen.

- Unødvendig med særnorske krav

Olympiatoppen har særnorske OL-krav, krav som er mye strengere enn de internasjonale. Dette er det mange som mener er unødvendig, blant dem er Knut Jæger-Hansen, Ingvill Måkestad Bovims trener.

— Disse synes jeg er unødvendige i og med at de internasjonale kravene er strenge og bygger på statistikk med svært mange dopede utøvere. Da gir særnorske regler feil signaler, sier Jæger-Hansen til bladet Kondis.

Les også

Erik Tysses OL-deltakelse er høyst usikker

Isabelle Pedersen.

— Jeg synes ikke de norske kravene er så veldig strenge, så jeg har ingen forståelse for dem som mener de er det. 4.05 er ikke allverden på 1500-meter, og Olympiatoppen har alltid sagt at man må kunne dokumentere at man er på nivå med de 12-14 beste i verden innen sin gren for å bli sendt til OL. Har de ikke det nivået inne, så er de ikke med, sier Kaggestad.En av dem som har fått kjenne de særnorske kravene på kroppen, er Erik Tysse. Kappgjengeren er ikke sikret OL-billett, men har klart de internasjonale kravene. Tysse ønsker ikke å gå flere konkurranser nå, men å trene spesifikt frem mot OL.

Dette sier Ronny Nilsen om de ulike utøverne:

Isabelle Pedersen

— For hennes del handler det om å ta konkurransen fremover. Vi vil nok oppleve en stigning i form fra henne, og så må man ikke glemme at hun har hatt en lang pause borte med småskader. Hun er i fint driv, og viste i fjor hva hun står for. Hun er absolutt en viktig utøver.

Ingvill Måkestad Bovim

— Hun var godt i gang etter å ha vært i USA, men ble syk da hun kom tilbake. Dette har medført at hun ikke er der hun kunne tenke seg å være nå. Ingvill er en utøver som har vist gode resutater tidligere, og hun er absolutt med i kampen om en OL-billett.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eirik Dolve— OL-kravet på 5,70 m er et stykke opp for ham, så han må først og fremst fokusere på å klare kravet for å kvalifisere seg til EM i juli, på 5,55 m. Eirik sin personlige rekord er på 5,50 m, så han har absolutt en mulighet til å nå EM. Han må klare det senest 26.juni, da går fristen ut.

Erik Tysse

— Han må prestere på lik linje med alle de andre. Han har tatt det internasjonale kravet, men ikke det norske. Vi er i dialog med Olympiatoppen, så får vi se hva de bestemmer seg for. Han går jo ikke flere konkurranser, men må dokumentere at han har en skikkelig plan frem mot OL.

Sven Martin Skagestad

— Han har klart kravet som er satt, og er derfor godt med i løypen mot uttak.

Kristian Blummenfelt, Kristoffer Brun og Håvard Haukenes er allerede klar.

Kaggestad mener at Norge har gjort en fin vurdering frem mot EM i Amsterdam i juli.

— Her får vi med en stor og fin tropp, sier han.

Publisert: