Engelske journalister kåret Warholm til sin favoritt: «Han vant gullet og haugevis med tilhengere»

Alle journalistene som jobbet med VM i friidrett for The Guardian, er enige.

Med vikinghjelm og et levende ansikt skaffet Karsten Warholm seg langt flere tilhengere enn bare en seier ville gjort, mener engelske journalister.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er ikke tvil hos noen av de fire journalistene i den store engelske avisen The Guardian om hvem som var årets gjennombrudd under VM i friidrett i London.

Les også

Ingebrigtsens kommentar får Warholm til å reagere: – Latterlig

– Nordmannen er bare 21 år gammel og en tidligere tikjemper, men han ledet 400 meter hekk fra start til slutt i et av de mest overbevisende seierne i mesterskapet. Hans «skrik» etterpå var sensasjonelt, skriver journalist Martha Kelner.

Karsten Warholm har både sjarmert britiske journalister og overbevist dem om sitt sportslige potensial.

Gullgutten fra Dimna IL og Ulsteinvik klarte å sjarmere hele den friidrettsinteresserte verden etter sitt gull på langhekken. Og det som skjedde etter at gullet var klart har i tillegg sjarmert både journalister og publikum.

– Nordmannen rettferdiggjorde ettertrykkelig sitt valg om å satse på 400 meter hekk i stedet for tikamp. Han vant tittelen og haugevis med tilhengere med sin sjarmerende reaksjon etterpå, skriver Guardian-journalist Lawrence Ostler.

Les også

Warholm fikk sitte i cockpiten på flyet hjem fra London

Amerikansk oppmerksomhet

Det er ikke bare engelske journalister som har merket seg. Den store amerikanske avisen Washington Post slo fast at:

Et meme er født: Norsk sprinter har en fabelaktig reaksjon på seieren, og så tar han på seg vikinghjelm.

Et meme er vel det man kan kalle en visuell vits. Et bilde som, gjerne med en liten tekst, skal fremkalle latter og glede. Bildet av Warholm som tar seg til kinn og munn mens han sperre opp øyne og munn er til forveksling lik ett av Norges mest kjente malerier.

Publisert: