Verdens beste er interessert i overgang til norsk klubb

Etter samtaler med stjernespilleren Marta, er Avaldsnes optimistiske med tanke på et kjøp.

Publisert:

Arne Utvik og Marta i Stockholm. Hun ville gjerne høre hva Avaldsnes har å tilby. Foto: Privat

Mette Bugge
Aftenposten

— Det var positive samtaler. Vi snakket om løst og fast. Jeg tror ikke at hun glemmer oss når det gjelder videre veivalg, sier Avaldsnes sportslige leder Arne Utvik.

Mannen som også er en viktig sponsor for toppserieklubben i kvinnefotball, drar hjem fra Stockholm i dag etter samtaler med Tysesös sterke spiss Marta, som er hennes kunstnernavn.

Hun er ønsket til klubben på Karmøy, som leder serien etter to kamper og som skal møte Røa i Oslo 1. mai.

Utvik, trener Arne Møller og Rosana, en av lagets brasilianske spillere, dro til Sverige for å snakke med henne og et par andre spillere. Klubben i vest, som er inne i sin andre sesong i Toppserien, har store ambisjoner om å sette noen fotavtrykk i Europa. Da må man ha forsterkninger, og selv om Avaldsnes har fire brasilianere fra før og ni utlendinger totalt, er Marta øverst på ønskelisten.

Den tidligere Brannlegenden Arne Møller sier det slik:

— Vi så henne spille semifinalen i Champions League søndag og deretter møtte vi henne. Vi fortalte om interessen vår. Det var en god tone og hun virket absolutt interessert. Ingenting vil bli diskutert videre før etter CL-finalen 22. mai. Jeg regner også med at flere vil ha et ord med i laget, sier Møller.

Har pengene

Tidligere har Utvik sagt til aftenposten.no at det skal være mulig å skaffe penger. Marta har en god månedslønn i Tyresö, men den klubben sliter økonomisk.

I Avaldsnes, og med Utvik som pådriver, har man imidlertid klart å få med 30 bedrifter på laget. Å få en verdensklasespiller til et så lite sted vil være en sensasjon, men gjengen i denne klubben tenker stort.

28-åringen heter egentlig Marta Vieira da Silva. Hun har spilt i flere klubber i mange land, og er fast innslag når Gullballen deles ut av Det internasjonale fotballforbundet (UEFA). Hun er bare 163 cm høy, men et fyrverkeri på banen. Spissen gjør ting med ballen som få andre kvinner klarer.

Signalisert at hun vil videre

Svenske Umeå fikk tak i henne i 2004 og der var hun fire år. Senere ble det lag i Los Angeles og New York og i hjemlandet. Fra 2012 har hun spilt i Tyresö, men har signalisert at hun vil videre.

Det som kan trekke Marta til Norge er at de brasilianske spillerne i Avaldsnes trives så godt. Derfor har både Utvik og Møller en god magefølelse, selv om mye gjenstår f ør det kan bli en deal.

Hun kan uansett ikke komme før overgangsvinduet åpner igjen 1. august.

Publisert: