Størmer Steira viste frem datteren. Da ble Bjørgen varm om hjertet

Kristin Størmer Steira dukket opp med sin lille baby, seks uker gamle Asta Isabelle.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mammaen til Marius ble bløt om hjertet da hun så den lille hjerteknuseren, og ga umiddelbart et godt råd.

– Nyt tiden. Det går så fort!

Bjørgen hadde hendene fulle i Kollen, fordi hun selv skulle på pressekonferanse, men hun spurte Størmer Steira om de ikke kunne prates mer etterpå. Bjørgen skal gå tremila i Kollen søndag.

Les også

Marit Bjørgen: – Jeg er redd for at hun kan bli utestengt lenger

Marit Bjørgen hilste på sin tidligere lagvenninne Kristin Størmer Steira og datteren Asta Isabelle.

Skulle møte pappa

– Jeg er bare på besøk for å møte Devon. Han flyttet hit i går (Holmenkollen Park), sier Størmer Steira, som er gift med den canadiske langrennsløperen Devon Kershaw.

Bryllupet sto i Lofoten i 2015, og mange langrennsløpere var gjester.

Ektemannen skal starte på femmila i Kollen lørdag, og sluttet seg til laget sitt.

Familien bor til daglig i hovedstaden, skjønt Kershaw må naturligvis være en del borte på grunn av satsingen på langrenn.

To ulike valg

I veldig mange år var Størmer Steira og Marit Bjørgen nære lagvenninner, og de har blant annet vært på samme gullag i stafett tre ganger. Kun ett år skiller dem.

Men Steira (35) sa hele tiden at den dagen hun skulle ha barn, så ville hun ikke kombinere det med toppidrett. Nå har hun mammapermisjon fra jobben i Aktiv mot kreft, etter at den førstefødte kom til verden 26. januar på Ullevaal sykehus.

Hun angrer på ingen måte på at hun valgte å droppe langrenn på dette nivået, men prøver heller å gi full støtte til ektemannen, som tar med seg OL-sesongen.

Åpner opp for nytt VM

Det skal også Bjørgen gjøre, og under pressekonferansen i Holmenkollen etter møtet med Steira, hørtes det ut som om heller ikke VM i Seefeld i 2019 var uaktuelt.

– Jeg har jo tre friplasser, ler Bjørgen, som vant fire gull i VM i Lahti, tre av dem individuelt.

Hun forteller at hun håper å få med sønnen Marius på deler eller hele samlinger når hun må være lenge borte, som i høyden. Norges Skiforbund setter seg neppe på bakbeina hvis stjernen deres har et slikt ønske.

Publisert: