Mesut Özil: - I Arsenal får jeg tillit

Mesut Özil var fast bestemt på å bli i Real Madrid, men endret mening da han ble sikker på at klubben sluttet å satse på ham.

Mesut Özil .
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

På en hektisk siste dag av overgangsvinduet var tyske Mesut Özil til Arsenal den klart største overgangen.

Den engelske klubben betalte Real Madrid rundt 400 millioner kroner (42,5 millioner britiske pund), og knuste med det sin egen overgangsrekord som var Sylvain Wiltord for 123 millioner kroner i 2000. Özil ble linket til flere klubber i sommer, blant annet Manchester United, men endte altså til slutt opp i Arsenal.

Det trodde han ikke skulle skje for kort tid siden.

— Jeg var sikker på at jeg skulle bli i Real Madrid, men så innså jeg at jeg ikke hadde tillit fra trenerne og ledelsen. Jeg er en spiller som trenger tillit, og derfor gikk jeg til Arsenal, sier Özil ifølge det tyske fotballforbundets nettside.

Özil hadde 31 målgivende pasninger på sine to siste sesonger i Real, men hadde kommet bak i køen etter at klubben hentet Isco fra Malaga. Da Real Madrid i tillegg kjøpte Tottenhams Gareth Bale, betydde det slutten for den kreative tyskeren.

— Jeg hadde en lang samtale med Arsène Wenger, og han fortalte meg hva han venter av meg og at han stoler på meg. Det trenger jeg som spiller. Jeg ser fram mot en ny utfordring. Jeg har hørt at Arsenal har fantastiske fans, at byen er flott og at laget har mye kvalitet, sier han.

Da Bale ble presentert i Madrid mandag var det flere av de rundt 25.000 oppmøtte som ropte Özils navn i protest mot at han skulle bli solgt.

(©NTB)

Publisert:
  1. Arsenal FC

Mest lest akkurat nå

  1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  2. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  3. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

  4. Ryfylke har fått sin første vingård

  5. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  6. Ny utrolig rekord for Haaland