Diego Forlan kan bli Sandefjord-spiller innen 48 timer

Både Sandefjord og rådgiver Terje Liverød vil ha en rask avklaring rundt superstjernen.

NORGESAKTUELL: Diego Forlan har sagt at han ønsker å spille for Sandefjord, dersom den økonomiske pakken er bra nok. Her jubler han som Manchester United-spiller i 2003 sammen med Phil Neville.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det var nyhetsbyrået NTB som i starten av uken kom med den oppsiktsvekkende nyheten om at tidligere Manchester United-spiss Diego Forlan er i samtaler med Sandefjord.

Nå jobbes det på spreng i Sandefjord for å få på plass et økonomisk tilbud som både klubben og uruguayaneren kan leve med.

– Vi bør ha ting avklart i løpet av 48 timer, sier Terje Liverød. Han opptrer som hjelper og rådgiver for Sandefjord i forbindelse med overgangsvinduet.

Les også

Tidligere Manchester United-spiss kobles til norsk fotball: – Han kan tenke seg å komme til Sandefjord

– Må tenke ansvarlighet

Liverød har et mektig kontaktnett, og skulle han lykkes med Forlan vil 38-åringen bli tidenes største profil i norsk fotball.

– Vi jobber med saken. Forlan er meget spennende, men vi må tenke ansvarlighet. Vi kan ikke risikere klubbens ve og vel, sier Gunnar Bjønness som er styreleder i Sandefjord Fotball AS.

Liverød jobber sammen med trener Lars Bohinen for å få inn forsterkninger. Han sier følgende om status i Forlan-saken:

– Diego Forlan har sagt ja til å spille for Sandefjord, ta med seg familien dit og spille for klubben ut året. Sandefjord har sagt ja til å ta imot Forlan. Så er det økonomiske utfordringer som det jobbes med å løse. Om vi klarer det eller ikke, vet jeg ikke. Men vi er avhengige av eksterne sponsorer, sier Liverød.

Terje Liverød har tidligere hentet spillere som Sebastian Eguren til Norge. Eguren spilte i Rosenborg en periode.

Løpende dialog

For ti år siden ordnet han stjerneovergang for Lyn da argentineren Mathias Almeyda skrev under.

– Jeg vil si at det er 50/50 sjanse for at Forlan kommer til Sandefjord. Jeg har en løpende dialog med ham, og sist jeg snakket med ham var i går (onsdag). Da forklarte jeg at det er utfordrende med den økonomiske pakken. Da sa han at «se hva du kan få til, så ser vi», sier Liverød.

I 2002 ble Forlan hentet til Manchester United av manager Alex Ferguson (til venstre). Da kostet han drøyt 70 millioner kroner.

– Haster det med å få ting avklart?

– Jeg sier at vi bør ha ting avklart i løpet av 48 timer. For det første må Sandefjord ha en avklaring: Blir det ikke Forlan, jobbes det med en plan B. Når det gjelder Forlan så får han alle mulige henvendelser, som fra MLS og Sør-Amerika. Og der er det helt andre økonomiske rammer. Men Diego ønsker å ta med familien til Sandefjord, sier Liverød.

Det er spennende dager for Gunnar Bjønness i Sandefjord-styret. Også han sier at han håper på en rask avklaring, og at det ligger i kortene at ting må skje raskt.

– Sånne spillere venter jo ikke, så vi må handle relativt raskt, sier Bjønness.

– Mulig å få til

Mathias Almeyda ble klar for Lyn i 2007. En større profil har det knapt vært i norsk eliteserie.

Men så var det de pengene, da.

– Vi har ingen feit bankkonto, så vi trenger hjelp for å få dette til, sier styrelederen.

Terje Liverød sier at alt er mulig.

– Vi fikk hentet Mathias Almeyda til Lyn. Det viser at det også er mulig å få Diego Forlan til Sandefjord, sier Liverød.

38-årige Forlan har blant annet spilt for Manchester United, Villarreal, Athletico Madrid og Inter. Nå sist har han spilt for Mumbai City i India.

– Jeg har aldri vært borti en mer profesjonell spiller. Diego sier at han bare trenger å spille fotball et par uker, så er han der, sier Liverød.

Ingen tvil om ferdighetene

– Det vil jo i så fall være en sensasjonell overgang. Alle vet at han har vært en fantastisk fotballspiller, men spørsmålet er naturligvis hvilken form han er i, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Kjetil Rekdal.

Samtidig er det knyttet usikkerhet til hvor god form Forlan faktisk er i.

– Skulle det gå i boks får vi bare håpe det er en god fotballspiller som kommer, og ikke en som har lagt opp både i kroppen og hodet. Ferdighetene er det nemlig ingen tvil om. I så fall kommer han til å sprite opp norsk fotball, og Sandefjord ikke minst, sier Rekdal.

NRK melder at Forlan skal ha rundt fem millioner kroner for å spille i Sandefjord. Han vil i så fall gå ned i lønn.

– Klart, han skal jo ha en voldsom forkjærlighet for fotball dersom han kommer til Sandefjord og Norge i en alder av 38, sier Rekdal.

Publisert:
 1. Sandefjord Fotball
 2. Manchester United
 3. Mumbai
 4. Sandefjord
 5. Lars Bohinen

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne funnet omkommet i Haugesund

 2. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 3. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

 4. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

 5. Stavanger-studenten Khatireh (23) flyktet fra Afghanistan: – Fikk sjokk da jeg så at Taliban var i Norge

 6. Bryne tester tidligere Stabæk-spiller