Overrasket over dopinganken: – Dette er veldig dårlige nyheter for Johaug

TV 2-kommentator tror Johaug kan risikere vesentlig lengre utestengelse.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tirsdag morgen offentliggjorde FIS nyheten om at de anker Johaug-dommen på 13 måneder. Det overrasker TV 2-kommentator og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad.

– Dette er en veldig dårlig nyhet for Therese Johaug. Jeg hadde tenkt at på grunn av at hun ble trodd i sin forklaring i domsutvalget her hjemme at hun ikke dopet seg med hensikt, så ville FIS mene at 13 måneder var tilstrekkelig, sier Kaggestad til Adresseavisen.

Les også

Johaugs manager: – IOC anker ikke dommen

Han trodde FIS kom til å godta dommen på 13 måneder, siden den lå bare en måned lavere enn Antidoping Norges påstand.

– Det er et tegn i tiden at særforbund som FIS ønsker å vise seg som tøffe i antidopingarbeidet, og at de er konsekvente når det kommer til dopingstraffer. Men jeg trodde de ville si at 13 måneder var strengt nok, sier han.

Tror FIS vil ha vesentlig lengre straff

Han tror at FIS ønsker å forlenge straffen til et sted mellom 15 måneder og to år, noe som vil ødelegge Johaugs drømmer om å delta i OL i Sør-Korea i 2018.

– Jeg tror ikke at FIS anker for å få en måned lengre straff. Jeg er veldig usikker på hva de ønsker, men i lignende saker har utøveren fått mellom 15 måneder og to år, så jeg regner med at det er i nærheten av det, sier Kaggestad.

Les også

«Derfor bør ikke anken føre til skjerpet straff for Johaug»

Les også

Utestengt russer angriper Johaug-dommen: – Urettferdig at jeg får samme straff

– Hva vil denne anken bety for Therese Johaug?

– Dette vil tappe henne for energi og skape usikkerhet rundt OL-satsingen hennes og karrièren hennes fremover, sier Kaggestad.

Skuffelse i Johaug-leiren

FIS skrev i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag morgen at de mener at «sanksjonen er på et for lavt nivå, og den gjenspeiler ikke det faktum at utøveren Therese Johaug ikke klarte å se doping-advarselen i rødt, som var skrevet på pakken. Dette til tross for at medisinen var ukjent for henne og ble kjøpt i et fremmed land. Av den grunn har FIS valgt å anke dommen.»

Les også

Johaug må vente på WADAs dopingsvar

Les også

Videoen Johaug spilte inn, provoserer finsk kommentator: – Kan ikke forstå det

Johaugs advokat, Christian B. Hjort, og Johaugs manager, Jørn Ernst, legger ikke skjul på at de er skuffet over avgjørelsen.

– Vi er skuffet, og synes det er uforståelig. Domsutvalgets avgjørelse er streng, sammenlignet med rettspraksis, så jeg ser ingen grunn til hvorfor de anker, sier Hjorth til Aftenposten.

– Vi er skuffet over det. Vi hadde håpet at vi skulle sette en strek nå. Nå må vi bare forholde oss til det og avvente og se hva avgjørelsen i blir i CAS, sier Johaug-manager Jørn Ernst.

Hjort sier at Johaug er veldig skuffet og lei seg etter avgjørelsen, og at det vil være en katastrofe dersom hun går glipp av OL.

Publisert: