Slik går det med utenlandsproffene

Spilletiden varierer.

FIKK SJANSEN: Ørjan Nyland fikk en sjelden opptreden mellom stengene i 1-1-kampen mot HSV i helgen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Per-Mathias Høgmo har over 60 utenlandsproffer å velge mellom når han skal ta ut årets første landslagstropp.

Troppen i de famøse playoffkampene mot Ungarn i november besto av 15 landslagsspillere med kontrakt i klubber utenfor Norge. Siden da har ytterligere tre spillere forsvunnet utenlands.

Om tre uker spiller Norge årets første landskamp mot Estland i Tallinn, før Finland kommer til Ullevaal fem dager senere. Når landslagstroppen skal tas ut, er det flere dilemmaer Høgmo må ta stilling til.

Les også

Søderlund og Selnæs fikk bank av PSG

Les også

Tjærnås om Tottenham: «Soliditeten er i ferd med å slå alvorlige sprekker»

Nyland eller Jarstein?

Mest interessant er det kanskje å se hva som skjer med keeperplassen. For mens Ørjan Nyland har fått kun 180 minutter i Ingolstadt siden han sto begge kampene mot Ungarn, har Rune Almenning Jarstein storspilt i Hertha Berlin og holdt nullen ti ganger i serien. Hovedstadslaget ligger på en imponerende tredjeplass i Bundesliga, seks plasser over Ingolstadt.

Nyland fikk nylig en sjelden sjanse mot Hamburg forrige helg, hans første kamp siden 19. desember, men var tilbake på benken da førstekeeper Ramazan Özcan returnerte mellom stengene den påfølgende kampen.

Les også

Tilskuerbråk stoppet Elabdellaouis kamp

Ny situasjon for Hovland

I forsvarsfireren nyter både seriemester Omar Elabdellaoui (Olympiakos) og Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) stor suksess med sine respektive klubber.

Nordtveit ble vraket mot Ungarn, men Høgmo kan vanskelig ignorere Bundesliga-proffen som spilte mesterliga i høst og senere har vært linket til klubber som Borussia Dortmund og Liverpool.

SUKSESS: Håvard Nordtveit gjør det sterkt i Tyskland.
Les også

Martin Linnes og Galatasaray utestenges fra europeisk fotball

Les også

Ciljan Skjelbred hylles i Tyskland

Mens Vegard Forren er forsvarssjef i Molde, har situasjonen endret seg for stoppermakker Even Hovland. 27-åringen har fortsatt til gode å starte en kamp for Nürnberg i 2016 etter at han var fast de første elleve serierundene. Klubben er med i opprykkskampen og står faktisk uten ett eneste tap i serien siden Hovland mistet plassen i oktober.

Haitam Aleesami er fortsatt fast back i IFK Göteborg, mens Martin Linnes hittil har fått to kamper fra start i Galatasaray.

Luksusproblem på midtbanen

Av de norske midtbaneprofilene i utlandet har Stefan Johansen fått mye kritikk i Celtic denne sesongen, mens Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Markus Henriksen (AZ) og Alexander Tettey (Norwich) er inne i gode perioder. Sistnevnte kan miste resten av sesongen med leddbåndsskade.

Ole Kristian Selnæs står foreløpig med 82 minutter på banen etter overgangen til Saint-Étienne, mens Martin Ødegaard først og fremst matches på Castilla.

Verken Tarik Elyounoussi (Hoffenheim) eller Mats Møller Dæhli (Freiburg) har vært på banen i 2. Bundesliga etter nyttår. Det har derimot Dæhlis lagkamerat Håvard Nielsen og Ruben Yttergård Jenssen, som har scoret fire mål på 21 seriekamper for Kaiserslautern.

Berget i scoringsform

Joshua King ble vraket mot Ungarn og slo umiddelbart tilbake ved å score mot Swansea og senere gamleklubben Manchester United. Siden har han fått nye konkurrenter og står kun med én scoring mot Portsmouth i FA-cupen.

I Saint-Etienne har Alexander Søderlund fått en brukbar start med to mål på sine ni første seriekamper, mens Adama Diomande jobber med å komme tilbake fra skade i Hull.

Den som har scoret mest er helten fra Kroatia-kampen, Jo Inge Berget, som står med fire mål på to cupkamper i Malmö. Han har ett mål mer enn Valon Berisha som spiller fast i Red Bull Salzburg.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Regjeringen går bort fra råd om jevnlig testing

  3. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

  4. Slått i ansiktet på spisested i Sandnes

  5. Lokalt talent hentet av Ingebrigtsen – vil gjøre som Viking-stjerneskudd

  6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje