Så mye får RBK for Dockals Kina-overgang


Til tross for at klubben ikke sikret seg videresalgsklausul, vil Rosenborg motta en slant med penger for Borek Dockals overgang fra Sparta Praha til kinesiske Henan Jianye.

Borek Dockal i Sparta Praha-trøyen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Trondheim: Midtbanespilleren var i Rosenborg fra 2011 til 2013-sesongen. Han var 23 år i 2011, noe som sikrer Rosenborg en liten sum av overgangen som meldes å være på 75 millioner norske kroner.

– Det stemmer at vi får litt penger for overgangen. Det drypper som regel noen slanter på oss når en tidligere spiller melder overgang, sier Trond Alstad til Adresseavisen.

Han forteller at det er mange faktorer som spiller inn når slike beløper betales ut til tidligere klubber og at det er vanskelig å sette seg inn i det.

Les også

Rosenborg skal ikke erstatte «Gudi»

Solidaritetsbetaling

FIFA har en solidaritetsbetaling som skal sikre klubber økonomisk kompensasjon dersom spilleren var registrert i klubben mellom 12 og 15 år. Disse klubbene vil motta 0,25 prosent for hver sesong.

I perioden mellom 16 og 23 år, vil klubbene motta 0,5 prosent for hvert år spilleren var registrert. Dermed får Rosenborg penger for sesongen han var 23 år gammel i klubben.

Sportslig leder, Stig Inge Bjørnebye, ønsker ikke å kommentere summen til media.

– Vi kan ikke kommentere summer før vi har fått innsyn i overgangen og vet hundre prosent hvor mye vi har krav på, forteller han.

LES OM OVERGANGEN HER:

Les også

Dockal klar for Sparta Praha

Pengekrav for fem måneder

Midtbanespilleren signerte for Rosenborg i august 2011 som 23-åring. Det vil si at Rosenborg skal ha solidaritetsmidler fra da han signerte kontrakt til 31. desember 2011.

Etter det Adresseavisen erfarer skal Rosenborg ha krav på rundt 40 prosent av beløpet for ett år. Det regnes ut til 150.000 kroner rett i klubbkassen, dersom overgangssummen er på 75 millioner kroner, som meldes i tsjekkisk media.

Publisert: