Matthijs de Ligt signerte for Juventus

Matthijs de Ligt (19) har skrevet under på en femårskontrakt for den italienske storklubben Juventus.

Matthijs de Ligts ventende overgang til Juventus ble endelig klar torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det har lenge vært meldt at 19-åringen valgte Juventus som neste karrierestopp, og torsdag bekreftet klubben at han er klar etter å ha gjennomgått en obligatorisk legesjekk onsdag.

Ajax-stjerneskuddet har signert på en kontrakt som varer til 2024. Unggutten koster Juventus rundt 750 millioner kroner (75 millioner euro).

Etter debuten for Ajax i 2016 har midtstopperen vunnet den nederlandske æresdivisjonen og cupen én gang hver i løpet av tre sesonger. I 2017 var han med som tapende finalist i europaligaen. Da var han tidenes yngste spiller i en finale i en europeisk klubbturnering.

I mars 2018 ble han Ajax' yngste kaptein gjennom tidene, og et drøyt år senere ledet han Ajax i mesterligaeventyret som endte med et knepet semifinaletap mot Tottenham.

Nederlenderen fikk 117 kamper og noterte 13 scoringer for Ajax, deriblant seiersmålet i mesterligakvartfinalen mot nettopp Juventus i april 2019.

Midtstopperen har vært ønsket av en rekke europeiske storklubber den siste tiden. Manchester United, Liverpool, Barcelona og Paris Saint-Germain var alle nevnt som mulige klubber.

(©NTB)

Publisert: