Tre nordmenn nominert til gjev FIFA-kåring

Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde er med i kampen om en plass på verdenslaget i fotball for 2018.

Ada Hergererg, Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen er nominert til verdenslaget for 2018.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Torsdag ble de 55 nominerte til verdenslaget presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og spillerforeningen FIFPro.

Ada Hegerberg har hatt en strålende sesong for franske Lyon, som har hele 13 spillere nominert. 24-åringen fra Sunndal scoret hattrick i løpet av én omgang da Barcelona ble slått 4-1 i mesterligafinalen.

Caroline Graham Hansen leverte varene for tyske Wolfsburg og ble etter sesongen hentet til Barcelona. Oslo-kvinnen var en sentral brikke da Norge tok seg til kvartfinale i VM.

Maren Mjelde var Norges kaptein i sommerens VM. Chelsea-spilleren fikk sesongen ødelagt av skader, men spilte første semifinaleoppgjør da det ble mesterligaexit mot Hegerbergs Lyon.

Les også

10.000 så Norges revansj mot England. Nå vil bergenserne ha flere landskamper til Brann Stadion.

Hegerberg med i 2016

Det er første gang FIFA og FIFPro står bak kåringen sammen. FIFPro har tre ganger tidligere kåret verdenslaget. Ada Hegerberg fikk plass på 2016-laget.

USA er nasjonen med flest nominerte. Landet vant VM i sommer og har 14 nominerte. England og VM-sølvvinner Nederland følger deretter med sju spillere hver.

Hvem som får plass, avgjøres av profesjonelle fotballspillere verden over. Én målvakt, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angrepsspillere får plass på laget.

Les også

Landslagslegenden gir seg etter 138 kamper: – Det var vemodig

Årets spiller

Laget blir presentert på en FIFA-kåring i Milano 23. september. Da skal også FIFA-prisen for årets mannlige og kvinnelige spiller i verden deles ut.

Ada Hegerberg eller Caroline Graham Hansen var blant de tolv nominerte til spillerprisen, men de tre som gikk videre var Megan Rapinoe, Lucy Bronze og Alex Morgan.

Hegerberg var også blant de tre kandidatene til prisen «årets spiller» utdelt av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), men 24-åringen måtte se seg slått av Lyon-venninnen Lucy Bronze.

Publisert:
 1. Maren Mjelde
 2. Caroline Graham Hansen
 3. Ada Hegerberg
 4. FIFA

Mest lest akkurat nå

 1. For to år siden danset Bodil sju timer i uken og besteg fjell i Peru. Nå klarer hun knapt en gåtur på ti minutter

 2. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 3. Derfor må du fortsatt bruke munnbind på fly

 4. – Nye SUS skal nesten ikke ha parkeringsplasser for ansatte

 5. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

 6. Stjernen som sa nei til høyere lønn