Hovland sikret seg plass i PGA-touren

Den 21 år gamle nordmannen skal spille i golfens gjeveste selskap neste sesong.

Viktor Hovland får spille fast mot Tiger Woods og co. neste sesong.
 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Med delt annenplass i Korn Ferry-turneringen i Idaho har han nemlig sikret seg PGA-kortet.

Hovland avsluttet turneringen tre under par. Dermed vant Matthew Nesmith, mens Hovland må vente enda litt lenger på sin første turneringsseier på profesjonelt nivå.

– Litt skuffet

Han depper neppe mye av det, ettersom annenplassen sørger for innpass i PGA-touren. De 25 beste etter de tre turneringene i Korn Ferry Tour sikrer seg nemlig plass. Hovlands tidligere 11. plass og den ferske annenplassen sørger for at han allerede er klar.

– Jeg prøvde å ikke tenke for mye på det (PGA-tourkortet), men i stedet på å vinne turneringen. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre. Nå er det noen karer som spilte bra der ute, men jeg følte at jeg hadde noen slag som burde vært gjort bedre, sier Hovland til PGA-tourens nettsted.

Skaper historie

Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull senere fikk han en bogey, men Hovland hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdier, før han fikk bogey igjen på det neste hullet. Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdier.

– Det er litt skuffende nå, men om noen dager kommer jeg til å hente meg inn igjen og se fram til neste sesong på PGA-touren. Det er definitivt der du ønsker å spille, og det er moro at jeg får spille der en hel sesong, sier Hovland.

Han er blant sammenlagtkandidatene når Korn Ferry-touren avsluttes neste helg.

Klatrer på rankingen

Etter søndagens 2.-plass i PGA-kvalifiseringen er nordmannen nummer 112.

Det er et løft på hele 1045 plasser siden nyttår. Hovland har lagt bak seg en av tidenes beste amatørkarrierer, og i sommer tok han steget inn i profftilværelsen.

I helgen spilte han seg til fast plass på PGA-touren neste sesong. 21-åringen endte på delt 2.-plass i en kvalifiseringsturnering i Boise, Idaho. Det gjorde at han klatret ytterligere på verdensrankingen fra 130.-plass til 112.-plass.

Hovlands studiekamerat og Norges nest beste herregolfer, Kristoffer Ventura, har hatt en nesten like bratt utvikling. 24-åringen fra Rygge har klatret 1013 plasser siden nyttår og er nå rangert som verdens 156. beste spiller.

Også Ventura skal spille full sesong på PGA-touren neste år.

Publisert:
 1. Viktor Hovland
 2. Golf

Mest lest akkurat nå

 1. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 2. Lauvik–Oanes-sambandet er innstilt

 3. – Omikron kan være veien ut av pandemien

 4. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

 5. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 6. Høyres angrep er både umusikalsk og lite forankret i egen politikk