Premier League-klubbene frykter store endringer i Champions League

Ideen om å la mesterligaen bestå av fire kjempegrupper begeistrer ikke Premier League-klubbene.

Det er foreslått markante reformer for Champions League fra 2024/25-sesongen, men ideene blir ikke godt mottatt i England. Her er Liverpool-ambassadør Robbie Fowler og Portos sjefspeider Fernando Gomes under kvartfinaletrekningen nylig.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De engelske toppklubbene er redd det vil skade det engelske seriespillet.

«Alle de 20 Premier League-klubbene har i dag diskutert og uttrykt klar bekymring over de foreslåtte endringene av formatet og kvalifiseringskriteriene for UEFAs klubbturneringer fra 2024/25-sesongen», skriver Premier League i en pressemelding.

De siste dagene har det dukket opp flere forslag om å endre Champions League-formatet radikalt. Blant ideene er å halvere antall grupper fra dagens åtte til fire og at hver gruppe skal bestå av åtte lag mot dagens fire.

 • LEST DENNE? Her er Solskjærs klare melding etter nederlaget

En slik endring vil i så fall garantere klubbene langt flere kamper i den gjeveste europacupen fra 2024. Tanken er at det også kan innføres nedrykk og opprykk, og de seks beste lagene i hver gruppe skal automatisk være kvalifisert for mesterligaen sesongen etter. En slik ordning vil i så fall erstatte dagens system der lagene tar seg til det lukrative gruppespillet gjennom hjemlig seriespill.

Særlig i Premier League er konkurransen om fire Champions League-plasser knallhard. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham kjemper hver sesong om å få spille på den største scenen innen klubbfotballen.

«Alle er unisont enige om at det er upassende for europeiske fotballmyndigheter å legge planer som vil endre strukturen, kalenderen og konkurransedyktigheten i det hjemlige seriespillet. Klubbene vil jobbe sammen for å beskytte Premier League», står det videre i uttalelsen fra den engelske toppligaen.

De engelske toppklubbene er ikke alene om å stritte imot forslagene om å endre mesterligaformatet. Også i spansk La Liga og tysk Bundesliga er det uttrykt motstand mot ideene.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Champions League
 3. Ole Gunnar Solskjær

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 270 var med i trekningen for å få kjøpe de 30 boligene. Nå kjemper huseierne for millioner i erstatning

 2. Kortvarig tomatlukke for «Geggi»

 3. Lokalt kjøkken-selskap skifter eiere

 4. Fra koronaskam til deling av positive tester på sosiale medier: – Overhodet ikke flaut

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest