Jobbet i dyrebutikk for ti år siden. Nå er MMA-Jack bedre enn «tidenes» beste.

Jack Hermansson (30) kom til Norge for å finne en jobb. Ti år senere er han i verdenstoppen i UFC-sirkuset.

Hermansson har med seg et svensk-norsk flagg under hver kamp. Her vant han en kamp i Stockholm i 2017.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Den svensk-norske MMA-utøveren har hatt en karriere helt utenom det vanlige. 20 år gammel kom han til Norge fra Sverige for å finne seg en jobb. Ti år senere har alt forandret seg.

– Da jeg kom til Norge jobbet jeg først som vikarlærer. Deretter fikk jeg jobb i en dyrebutikk, der jeg solgte hunde- og fiskemat, sier Hermansson på MMA-programmet til den anerkjente ESPN-journalisten Ariel Helwani.

27. april møter Hermansson brasilianeren Ronaldo Souza, bedre kjent som Jacare. Han er rangert som den tredje beste i mellomvektsdivisjonen i UFC, MMA-sirkusets svar på Champions League.

– Det var bare noen dager siden jeg fikk telefonen. Da sa jeg ja med en gang. Det er en for god mulighet til å si nei til, sier Hermansson.

På grunn av sykdom måtte Yoel Romero, som var den opprinnelige motstanderen til Souza, trekke seg fra kampen.

Bedre enn «tidenes» beste

Selv er 30-åringen nummer ti i mellomvektsdivisjonen. Det betyr at Hermansson er foran blant annet Anderson Silva (nummer 15), som av mange rangeres som den beste MMA-utøveren i historien.

– Han er en levende legende. Det er en hedersbetegnelse at Jack nå er foran ham, sier Torbjørn Madsen, som selv er aktiv MMA-utøver.

Den nå 43-årige brasilianeren er den som har holdt et tittelbelte sammenhengende lengst i UFC-historien. Mellom 2006 og 2013 regjerte han i 2457 dager, og forsvarte beltet hele ti ganger. Med en seier mot Souza vil Hermansson nærme seg en tittelkamp.

– Vinner jeg denne kampen er jeg et skritt nærmere drømmen. Jeg er superglad for å få denne muligheten. Jeg skal vinne denne kampen og jeg skal gjøre det på imponerende vis, sier Hermansson.

Anderson Silva regnes som en av de beste utøverne i UFC-historien.

– Uten tvil det største

Madsen mener det er ingen tvil om hvor stor denne kampen er.

– Det er uten tvil tidenes største kamp for norsk MMA. Det er en vanvittig sjanse, sier Madsen, som har gått flere kamper i den sørafrikanske MMA-organisasjonen EFC Africa.

Selv om Hermansson går inn i kampen som underdog, levner Madsen ham en god sjanse.

– Jack har en stil som kan ta mange på sengen. Han er vanskelig å forholde seg til, så jeg tror absolutt at han har en god sjanse, sier han.

Publisert: