Klopp vil ikke ha Haaland: – Galskap

Erling Braut Haaland (21) er trolig det heteste navnet på overgangsmarkedet. Nå knuser Jürgen Klopp (54) drømmene til Liverpool-supportere som ønsker seg nordmannen til klubben.

DISKUTERES: Erling Braut Haaland er på vei bort fra Borussia Dortmund.
Publisert: Publisert:

– Vi kommer ikke til å gå inn på noe der, sier Klopp.

Ordene faller i et eksklusivt intervju med tyske Bild. Avisen spør manageren om Haaland ikke er en spiller Liverpool vil kjøpe. Svaret fra Klopp er nei. Ifølge 54-åringen er den økonomiske pakken de er forespeilet for høy for dem.

– Tallene på bordet er galskap. Vi er ikke i nærheten av dem. For å være ærlig, ønsker jeg det ikke. Det vil ikke være gøy, sier Klopp.

Alfie Haaland ønsker ikke å kommentere Liverpool-managerens uttalelser. Sønnen skal være sterkt ønsket av både Manchester City og Real Madrid.

Bild har tidligere hevdet at det er snakk om over 3,5 milliarder kroner totalt for å signere Haaland. Det inkluderer, ifølge den tyske avisen, rundt 400 millioner kroner i årslønn til spissen over fem sesonger og 750 millioner i overgangssum til Dortmund. I tillegg skal det være honorarer til agentene Mino Raiola og Alfie Haaland. Sistnevnte har ikke ønsket å kommentere størrelsene på summene.

VG rapporterte i helgen fra Dortmund, hvor supporterne er lei seg for at Haaland ser ut til å forlate klubben til sommeren:

Haaland har scoret 80 mål på 83 kamper for Borussia Dortmund siden januar 2020. Med en utkjøpsklausul på rundt 750 millioner kroner i kontrakten med tyskerne, som skal kunne aktiveres til sommeren, er nordmannen den mest ettertraktede spilleren på overgangsmarkedet sammen med Kylian Mbappé (23). Franskmannens avtale med Paris Saint-Germain går ut etter sesongen.

Etter lørdagens kamp mot RB Leipzig intervjuet VG Dortmund-leder Sebastian Kehl. Han opplyste at det på nåværende tidspunkt ikke er dialog med Haaland om en mulig kontraktsforlengelse.

Real Madrid og Manchester City skal være favorittene til å sikre seg jærbuen. Ingen av dem har uttalt problemer med lønnskravet.

«Alfie Haaland kommenterte Klopps påstand i en tidligere versjon av denne saken, men det var med utgangspunkt i en misforståelse av hva Klopp hadde sagt. Alfie Haaland forsto VGs spørsmål i en tekstmelding som at Liverpool-manageren mente han ikke ville gå for Erling Haaland på grunn av en «gal sommer» i vente. Dermed var også Alfie Haalands svar: «Crazy summer. Skal det være et argument?» i en annen kontektst enn det etterlatte inntrykket. VG har fjernet sitatet på grunn av misforståelsen mellom partene.

Publisert: