Ingve Bøe: «Aldri feil å stoppe kjeften på Fagermo»

BLOGG: Korteste vei mot mål når muligheten byr seg mot Vålerenga på søndag.

Ingve Bøe har oppskriften klar på hvordan Vålerenga skal slås søndag.
 • Ingve Bøe
  Viking-blogger
Publisert: Publisert:

For drøye 2 måneder siden vant Viking hele 4-1 mot hovedstadslaget. Det var en kamp som klart beviste at mest ballinnehav, samt størst pasningspresisjon, ikke er synonymt med å seire.

VIF hadde nemlig ballen i nærmere 70 % og traff medspillere 10 % bedre enn Viking. De mørkeblå, tross disse tallene, hadde dobbelt så mange skudd på mål som Fagermos disipler.

Det ble 4-1 fordi Viking oftest gikk korteste veien mot målet når muligheten bød seg.

Måtte den resepten fortsette i søndagens oppgjør på Initility Arena.

Direkte oversatt blir dette noe som» initiativets» Arena. Satser på at spilleren bare tar akkurat det fra start.

Les også

Viking-helten Brekalo: - Det var bare helt vilt!

Har troen

Jeg er alltid mest opptatt av de Viking har til rådighet der og da, kontra de som ønskes som tilvekster i gitte posisjoner, eller er skadet. Sist helg viste laget vårt hva som bor i dem uten Veton Berisha og hans giftige hugg.

Håper selvfølgelig skaden til spydspissen er leget, men har uansett bedre tro på gode offensive prestasjoner mot VIF søndag, enn det jeg hadde mot serielederne.

Mai Traore var nemlig borti det selv om tøtsjene denne gangen ikke stemte. Jeg så gode bevegelser samt vilje og det holder greit i første omgang. Nyervervelsen må jo få gå seg mer til.

Kevin Kabran var en slapp skygge langs krittet, som vi alle ville byttet ut, helt til han havnet sentralt. Meget vellykket, må sies.

Som vanlig blir det derfor å luke vekk personlige feil defensivt, om håpet i det hengende snøret snart skal slå til. Nemlig å holde nullen.

Les også

Fire Viking-spillere på Berntsens ønskeliste i Sandnes Ulf

Brekalo fra start

Det jeg så av David Brekalo tilsa at han fort kan bli den soliditeten Henrik Heggheim kan hvile seg på. Sloveneren spiller garantert fra start og kan fort bli den styrende tilveksten forsvarsspillet har skreket etter.

Når jobben i det bakerste leddet optimaliseres, vil også målvaktenes inngripen bli mer forutsigbart. Slikt henger tett sammen.

Fram til nå har denne enheten ikke stolt på hverandre, hvilket er en garantist for baklengsmål.

Når meget modne Iven Austbø kun sitter på benken, tenker jeg at det har sin legitime årsak. Vi har absolutt ingen andre alternativer enn å støtte Arild Østbø når han blir utvalgt eller når han far står i mål.

Bifaller alle som klarer å legge forutinntattheten død før neste kamp. Det kan vel og være greit å inderlige ønske at den som måtte stå bakerst lykkes?

At Viking må handle en solid sisteskanse med gitte ferdigheter er vi enige om. Men frem til da!

Les også

Vikings oppsiktsvekkende tall: - Det er derfor vi elsker fotball

Oppskriften

Etter egen portefølje med kamper på toppnivå er det rimelig merkbart hvordan spillere faller eller reiser seg. Det går på egen psyke, kombinert med lagkameraters støtte, samt evne til å drite i negativisme.

Alle vi på sidelinjen kan hjelpe hver enkelt spiller når det reelt butter imot. Tro det eller ei, slik er det bare! Det å være støttende samtidig som man ikke legger bånd på seg når prestasjoner suger, er alles rett.

Spillerne sto heller ikke klemt bak døren og vet når det er særdeles mye å gå på.

Derfor ønsker jeg den valgte startelleveren inderlig lykke til mot Vålerengen. De samme lykkeønskningene får trenerne sammen med benkesliterne. Dere viste sist hvor viktige innhopp er for å vinne. VIF, som i starten av sesongen tok sin hevd på medalje, har etter hvert har falt tilbake i normalt gjenge. Der kan de bare forbli.

Jeg ønsker et trygt og tett forsvar, som drar med seg målvakten til sikre inngripener. Og visa versa. En midtbane som opptrer kontrollert og sikrer defensivt, mens de stadig er på jakt etter kjappe offensive løsninger.

En angrepsrekke som alltid leter etter raskeste vei mot målet, som beskrevet i siste kampen lagene imellom. Cornere som innimellom blir slått innover mot det nye våpenet, ørnen Brekalo.

Det er heller aldri feil å stoppe kjeften på fargeklatten Fagermo. Gjøres det vinnes kampen.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK
 4. Ingve Bøe

Eliteserien

SVUTMP
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
6Lillestrøm2411583733438
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 2. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 3. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

 4. Avhørte vitner kan ha husket feil

 5. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 6. To Viking-talenter tatt ut på landslaget