Aamodt forlater NRK - men skal først gjøre «Familiens ære»

Mangeårig alpinekspert Kjetil André Aamodt (49) slutter i NRK og melder overgang til TV 3-eier NENT. Men først skal han spille inn sesong to av «Familiens ære» for NRK.

MELDER OVERGANG: Kjetil André Aamodt blir å se på NENTs kanaler i fremtiden.
 • Christina Paulos Syversen, VG
Publisert: Publisert:

– Ja, det blir innspilling av «Familiens ære» i juni. Så får vi se hvordan det blir med det videre, sier Aamodt til VG etter at han fredag ble presentert som alpinekspert for den nye vintersportssatsingen til Viaplay og NENT-kanalene, som nå overtar rettigheter som NRK tidligere hadde.

«Familiens ære» er et TV-program der kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett, konkurrerer sammen mot andre familier.

– Først så jeg på alpint på TV. Så kjørte jeg i mange år. Og nå har jeg snakket om alpint i mange år på NRK. Da rettighetene byttet, ble jeg med videre til NENT-gruppen. Det er gøy å være der det skjer, sier Kjetil André Aamodt.

– Nå får NENT lange sendeflater med vintersport, og for oss i alpint er det fint å støtte oss på langrenn, som er så populært i Norge. Derfor passer de store flatene godt for oss.

– Hva gjør du ellers om dagen?

– Jeg er formann i Huk fotballklubb! Det blir mest TV og foredrag og lokalidretten på Bygdøy.

Les også

Lover langrenn på åpen kanal – her er NENTs profiler

Også ekspertkommentator Marius Arnesen går også fra NRK til NENT.

– De er to strålende formidlere og fagpersoner som har bidratt med kunnskap, godt humør og masse energi i kommentering, analyser og historiefortelling, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef i NRK sport.

– Det er synd at de nå velger å avslutte hos oss.

NENT overtar store deler av TV-rettighetene på vintersport fra høsten av.

Kristian Oma, norsk sportssjef i NENT, ønsker ikke å kommentere opplysningene og henviser til et pressetreff om NENTs vintersatsing klokken 13.00.

Kjetil André Aamodt har ikke besvart VGs henvendelser.

Aamodt har jobbet som alpint-ekspert siden han la opp i 2007. Han har stort sett vært på NRKs skjermer siden det, men han har også periodevis vært tilknyttet Discovery og deres OL-sendinger.

NENT, som er moderbedriften til kanaler som TV3, TV6, TV4 og Viaplay, har de siste årene sikret seg en rekke eksklusive sportsrettigheter.

I 2019 ble det kjent at mediehuset blant annet overtar NRKs vintersport-rettigheter som verdenscupen i alpint, langrenn, skihopp, kombinert, snowboard, freestyle og freeski. De har også sikret seg Hockey-VM.

I fjor ble det også kjent at TV-gruppen kapret Premier League-rettighetene fra TV 2 etter 2021/22-sesongen.

Publisert:
 1. Vintersport
 2. Kjetil André Aamodt
 3. NRK
 4. Viasat
 5. Viaplay

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 2. Ole Kallelid er død

 3. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 4. Børge har tatovert barens navn på låret. Lars har sittet på samme krakk siden 1992. Bob og hunden Nancy finner alltid roen

 5. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 6. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene