Hauge uenig i myndighetenes håndtering av Romania-kampen: – Litt barnslig

Jens Petter Hauge (21) mener det var feil å ikke la A-landslaget reise til Romania og går samtidig hardt ut mot helsemyndighetenes håndtering av saken.

AVLYST: Jens Petter Hauge kom ikke lenger enn til treningsfeltet under landslagssamlingen.
 • Mats Arntzen, VG
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– At myndighetene og regjeringen sier stopp til den kampen som er i Norge, kan man forstå siden det er på norsk jord. At ikke vi fikk reise med den charteren ut, det er i hvert fall jeg uenig i, sier Hauge til VG.

Milan-spilleren er tilbake på italiensk jord etter en landslagssamling som han beskriver som «veldig rar». Dit reiste han med rutefly.

Først ble privatlandskampen mot Israel på Ullevaal avlyst etter at en israelsk spiller testet positivt. Deretter sendte Bent Høie & co en sterk anbefaling om å ikke reise til Romania etter at Omar Elabdellaoui hadde testet positivt.

– Jeg ikke så veldig fan av måten det ble håndtert på. Det var tydeligvis folk i Helsedirektoratet som bare ga ut en melding til oss, så skrudde de av telefonen og tok helg. For meg blir det litt barnslig å håndtere det på en sånn måte, sier Hauge.

TV 2 har tidligere vist kommunikasjonen mellom Norges Fotballforbund og Helsedirektoratet.

– Jeg oppfatter det ikke på samme måte. Jeg mener at vi har vært i dialog med fotballforbundet over flere dager, men så kan dette sikkert oppfattes litt ulikt, svarer helsedirektør Bjørn Guldvog da VG konfronterer ham med Hauges uttalelser.

Hauge rakk å vise seg frem på landslagstrening:

Jens Petter Hauge mener at saken burde ha vært løst på en bedre måte. Han er en av flere landslagsspillere som har delt kommentaren til TV 2s Per Angell Berntsen, som har overskriften «Enda et eksempel på hvordan myndighetene bruker idretten».

– Når bildene av norske fotballproffer i karantene strømmer inn blant vanlige folk på Gardermoen, så nærmer det hele seg en parodi for meg, skriver Berntsen i TV 2-kommentaren.

– Jeg synes både han og Hangeland har gode poenger, mener Hauge.

STOPPET: Patrick Berg kunne fått debuten sin mot Israel, mens Jens Petter Hauge var høyaktuell fra start. Nå ble det null kamper på duoen under denne samlingen.

Helseminister Bent Høie har tidligere advart at det ville bli reaksjoner dersom landslaget valgte å bryte rådet om å ikke reise til Romania. Han uttalte at begge kampene (Romania og Østerrike) «ville vært ulovlige i Norge».

Foreløpig har ingen øvrige landslagsspillere testet positivt, og Hauge mener at selv om det er tidlig å si det helt sikkert, så viser det at protokollen fungerer.

VG konfronterte helseministeren i helgen med argumentet om at det var snakk om unge spillere som ikke var i risikogruppen.

– De er også rollemodeller. Det er mange unge i dette landet som sitter alene på karantenehotell. Det er nok mange av de også som også kunne ønske å være sosial med andre som også satt i karantene. Det er ingen som vet hvem som tåler denne smitten og ikke tåler denne, svarte Høie.

Les også

Høie om landslagets kamper: – Ville begge vært ulovlige i Norge

Selv trodde mange at Hauge kunne være en del av «nødlandslaget». 21-åringen testet positivt for corona i høst, men fant under denne samlingen ut at det var en såkalt «falsk positiv».

– Det ble aldri noe realitet. Det var bare litt snakk om det, så jeg forholdt meg veldig rolig til det. Det er ikke sikkert jeg hadde spilt om jeg var spilleklar uansett, sier Hauge, som er tilbake i trening i Milano:

– Egentlig var hele samlingen ganske rar uansett. Da Milan sa jeg bare skulle komme tilbake, så var det egentlig godt å komme seg hjem og få en avklaring.

21-åringen tror et lite mirakel kan være mulig.

– I fotball er det mye tilfeldigheter, og jeg blir ikke overrasket om noen av de kan spille sin livs kamp. Det er de kapable til.

Les også

 1. Den tidligere Viking–spilleren gjør seg bemerket i Belgia: – Han plager motstanderen

Publisert:
 1. Landslag
 2. Nødlandslaget
 3. Norge

Mest lest akkurat nå

 1. Varsler styrtregn i Roga­land tirs­dag. Mandag kveld fikk vi en forsmak på uværet.

 2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

 3. Politiet: Mange ungdommer samlet på Orstad

 4. Stavanger-politikeren håndterer strømkrisen for Gahr Støre. Hans egen mor er blant dem som ber regjeringen handle

 5. Lysforholdene i tunnelen blir en sentral del av etterforskningen

 6. Drømmen svinner etter dramatisk toppkamp: – Det er kjørt