Foss med glitrende femteplass i Giro-debuten

Jumbo Visma-proffen Tobias Foss (23) overrasket med å ta en bunnsolid femteplass på tempoetappen som innledet Giro d'Italia lørdag.

Tobias Foss imponerte i Italia. Foto: Heiko Junge

  • NTB
Publisert: Publisert:

Foss har aldri før deltatt i et Grand Tour-ritt, men endte kun 31 sekunder bak vinneren på de 15,1 kilometerne fra Monreale til Palermo.

Den bybakte tempoverdensmester Filippo Ganna fra Italia vant åpningsetappen og får dermed kjøre i den rosa ledertrøyen på etappe nummer to søndag.

Ganna var i mål 22 sekunder raskere enn portugisiske João Almeida på 2.-plass. Danske Mikkel Bjerg, som er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE, endte sekundet bak Almeida igjen.

Carl Fredrik Hagen er den andre nordmannen på startstrek i den utsatte utgaven av Giro d'Italia. Lørdag måtte imidlertid Lotto Soudal-rytteren, som kom i mål 2.07 minutter bak på 129.-plass, stille i skyggen av landsmannen Foss.

23-årige Foss sykler sin første sesong som proff i det nederlandske storlaget Jumbo-Visma. Han presenterte seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen da han i fjor vant prestisjetunge Tour de l'Avenir, regnet som juniorrytternes svar på Tour de France.

Den triumfen skapte overskrifter og ble lagt merke til i sykkelmiljøet.

Debutsesongen som utenlandsproff startet samtidig ikke som 23 år gamle Foss hadde håpet. I februar brakk han kravebeinet i en velt på 2. etappe av sykkelrittet Volta à la Comunitat Valenciana. Rittet var hans første for Jumbo-Visma.

Nå tyder alt på at den sterke nordmannen er tilbake i knallform til Giro d'Italia. Unggutten har samtidig en hjelperytter-rolle på laget sitt i det italienske rittet. Jumbo-Visma satser alt på en fremskutt plassering sammenlagt for den sterke nederlenderen Steven Kruijswijk.

Rittet fortsetter med 2. etappe søndag. Da venter 149 kilometer mellom Alcomo og Agrigento.

(©NTB)

Les også

  1. Nye smittevernregler satte stopper for sykkelritt

Publisert:
  1. Giro d'Italia
  2. Tobias Foss

Mest lest akkurat nå

  1. 15-åring knuste rekorden til Jakob Ingebrigtsen

  2. Fra 5. divisjon til Eliteserien: Kameraten Hangeland beviste at alt var mulig

  3. Flyttet seremoni til parkeringsplass ved Kiwi-butikk

  4. Selger fritidseiendom for 40 millioner kroner

  5. Hvor har det blitt av radaren på Lifjell?

  6. Statsministeren om ny E39 mellom Mandal og Kristiansand: - Bompengesatsene kan bli vurdert