Erling Braut Haaland i heftig håndgemeng etter viktig scoring

(Borussia Dortmund - Hoffenheim 2–2) Dortmund-krisen så ut til å forverre seg i en kamp som hadde nesten alt. Erling Braut Haaland (20) reddet poeng - og havnet i klammeri med Stefan Posch (23).

  • Jens Friberg, VG
    Sportsjournalist, tilgjengelig på alt av flater. 93 04 55 25 på Signal og SMS, friberg@vg.no.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Posch mente nemlig at Dortmund burde spilt ut ballen da Munas Dabbur lå nede med skade, men Haaland satte i stedet utligningen og ville ikke ha noe av fair play-kritikken.

De to kamphanene dyttet hverandre flere ganger, før flere Dortmund-spillere ilte til for å skille dem.

Haaland fikk to mål annullert før den til slutt satt, ti minutter før slutt, da Dortmund lå under 2–1 og lå an til sitt andre tap på rad.

Han vendte bort Florian Grillitsch med selvfølgelighet etter en gavepakke av en pasning fra Sebastian Rudy og banket ballen karakteristisk i mål bak Hoffenheims Oliver Baumann.

– Ja, jeg må bare puste litt. Det var et fint mål, sier Haaland til VSport - men blir ikke spurt om hvordan han opplevde klammeriet etter scoringer.

Hoffenheim hadde muligheten til å spille ballen ut, men spilte den heller til Haaland. Derfor karakteriserer bortelagets direktør Alexander Rosen hendelsen som «helt fair».

– Den første reaksjonen var «hvorfor spiller de ikke ballen ut?». Men vi fortsatte å spille selv, såpass rettferdig må jeg være, vi kan ikke skylde på motstanderne våre for det, sier den tidligere Follo-spilleren ifølge Bild.

Heller ikke Hoffenheim-trener Sebastian Hoeness ser noe grunn til å anklage nordmannen for feil. Midtbanespiller Grillitsch uttaler seg slik:

– Så klart sier Dortmund-spillerne at vi må spille ballen ut av spill. Og da er det klart at Haaland ikke spiller den ut.

TORMONSTER: Erling Braut Haalands 15. scoring på 16 kamper i Bundesliga denne sesongen. I forgrunnen ligger Munas Dabbur nede med en skade.
Les også

Solskjær til VG: – Regner med Haaland husker da vi satt på Lubbenes

Dortmund-krise

Scoringen kunne knapt kommet på et bedre tidspunkt for et Dortmund-lag som var i alvorlig fare for å stå på perrongen mens Champions League-toget gikk. Uten seier hadde det vært hele seks poeng opp til Wolfburg - som har én kamp mindre spilt.

Hoffenheim-spissene Munas Dabbur og Ihlas Bebou gjorde sitt for å gjøre setet enda varmere under den fortsatt ferske Dortmund-treneren Edin Terzic. 15 poeng på ti ligakamper er fasit for den uerfarne Terzic.

Mats Hummels og Manuel Akanji begikk den største unnlatelsessynd da de var fullstendig passive i feltet etter hjørnesparket som lenge så ut til å gjøre Bebou til matchvinner.

Dabbur trillet på sin side ballen i mål til utligning etter en halvtimes spill i første omgang.

Les også

Lewandowski om mulige arvtakere: – Tre eller fire virkelig gode

– Soleklart

Scoringen var imidlertid ikke uten kontroverser.

I motsatt ende var Dortmunds unge engelskmann Jude Bellingham på vei gjennom i straffefeltet og med Erling Braut Haaland på full fart inn mot åpent mål. Nordmannen fikk så et stykk Kevin Vogt rundt midjen, ble revet ned og mistet all mulighet til å komme i scoringsposisjon.

Hoffenheim kontret inn 1–1-målet like etter. Braut Haaland var tydelig misfornøyd med dommer Bastian Dankert og lekset opp den tyske dommer på vei ut til garderoben da pausesignalet gikk.

– Det er et soleklart frispark, i god posisjon. Jeg vet ikke hvorfor han ikke blåste. Det er et soleklart frispark. Jeg fatter ikke hvorfor det ikke blir blåst, sier Haaland til VSport.

Før utligningen hadde Jadon Sancho kontret inn ledermålet for Dortmund etter et nydelig fremspill av rekkekamerat på venstrekanten, Raphael Guerreiro.

Dermed reddet Dortmund uavgjort i en svært presset situasjon.

– Det var tøft, fordi vi startet kampen godt. Vi skapte gode sjanser og burde scoret i første omgang. Til slutt er vi ikke fornøyde med innsatsen og poenget, sier BVB-sjef Edin Terzic.

Publisert: