Trondheim-laget må spille hjemmekampene sine i Oslo

Ber politikerne prioritere ny cricketbane i 2017.

HASTER: Rijumon Sasidhavan, Akshay V. og Ratneswaran Thiru må reise 100 mil for å spille hjemmekamper i cricket. det er dyrt og tar mye tid. Derfor ber de politikerne prioritere ny bane.
  • Tomas Kothe-Næss
    Tomas Kothe-Næss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Cricketlagene i Trondheim må reise til Oslo for å spille hjemmekampene. Derfor haster det å få ny bane neste år.

– Vi bruker rundt 100.000 kroner på reise og opphold fordi vi ikke kan spille hjemmekampene i Trondheim. Vi håper derfor at politikerne følger prioriteringen fra Idrettsrådet og bevilger penger til ny «pitch» i 2017.

Jeevan Ratneswaran spiller for Spektra cricketlag og er en av rundt 350 aktive cricketspillere i Trondheim. De åtte klubbene i byen med spillere fra flere nasjoner som Sri Lanka, India, Pakistan, Nepal, Afghanistan og England har i dag ingen godkjent cricketbane.

Les også

Se «overfallet» som rystet svensk ekspert: - Aj, aj, aj!

Cricketklubbene i Trondheim ber kommunen bygge en ny pitch for å få godkjent banen.

Ikke prioritert i 2017

Trondheim kommune har imidlertid planer om å bygge en slik bane på Lade, men rådmannen har ikke funnet plass til dette på neste års budsjett.

– En slik bane står høyt oppe på Idrettsrådets prioriteringsliste, og kommunen ser alltid til Idrettsrådets prioriteringer når vi jobber med rådmannens budsjett, men vi har mange hensyn å ta. Blant annet må vi se på politiske bestillinger, og det som er faglig begrunnet, sier Knut Kvaran, enhetsleder for Idrett og friluftsliv i Trondheim kommune.

Kvaran sier rådmannen har jobbet med å få til en cricketpitch på budsjettet, men ikke klart dette for 2017. Kommunen har også hatt møte med cricketforbundet med sikte på å få til en felles banestandard for alle klubbene i byen.

– Vi ser at mange innflyttere har cricket som sin idrett, derfor er det også viktig å få dette til, sier Kvaran. Han tror likevel at det ikke vil skje neste år.

Les også

Håndballjentene sender julehilsen til en helt spesiell trener

Moholt cricketlag må dra til Oslo for å spille hjemmekampene sine.

Håper på politikerne

– Alle partier har lagt frem sine endringsforslag i budsjettet, og da er det ikke så vanlig at de endrer budsjettet under selve behandlingen, som er på torsdag. Han legger til at Trondheim tar ansvar for at den er en studentby med studenter fra mange land, og han utelukker ikke helt at politikerne kan snu.

Cricketmiljøet i Trondheim håper nå at politikerne ser betydningen av at innvandrermiljøene i byen kan utøve idretten sin aktivt.

– Vi holder på å trene barn og unge hver helg hele året, og har planer om verve flere skoleelever slik at de kan spille seriekamper. Vi trener også mange flyktningbarn som nylig er kommet til Norge fra Afghanistan. Dette er viktig for integreringen, sier Ratneswaran.

Les også

Norske dommere blir utskjelt i Danmark: - De burde hatt på seg Komiske Ali-masker

Trondheim har et eget cricketlag for damer.

Klubbene i Trondheim har vi fått to fotballbaner slått sammen for å spille cricket på Lade idrettspark. Men de mangler en «pitch» i midten, det vil si et 22 ganger tre meter rektangulært areal der en viktig del av spillet foregår. Prisen for denne pichen er rundt 400000 kroner.

– Dette må vi ha ferdig før neste sommer før vi kan søke forbundet om å arrangere hjemmekampene i byen. Først da kan vi markedsføre cricketen og få flere spillere, mener Ratneswaran.

Han legger til at cricket er blant de raskest voksende idrettene i Norge, og en nasjonalidrett for mange innvandrergrupper.

Publisert:
  1. Cricket

Mest lest akkurat nå

  1. Ordføreren om Braut Haaland-hyllesten: – Det var denne måten det måtte skje på

  2. Forsker har ikke funnet tegn til planten på fem år

  3. Tok storseier på Øster Hus Arena - spiller måtte til sykehus

  4. Mauldin fortsetter i Oilers

  5. Strømsmell for Helgø Meny – tapte 14 millioner i fjor

  6. Drapet i Nilsabakken: Trekker anke etter drapsdom