I dag kan han bli 58. nordmann i Premier League-historien

Fredrik Ulvestad får trolig debuten i ettermiddag. Slik er hans nye proffliv i England.

TAKKER KJÆRESTEN: Kjæresten Sara Stavik fra Ålesund ble med Fredrik Ulvestad til England. Fredrik er klar på at det har gjort overgangen til engelsk kultur langt lettere.
 • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

MANCHESTER: Nedrykk og null spilletid har ikke akkurat gitt Fredrik Ulvestad en drømmestart på proffkarrieren. Men i dag håper 22-åringen på sjansen som virkelig kan sparke i gang proffeventyret.

Les også

Her er alle nordmenn som har spilt i Premier League

I dag er Ulvestad med i troppen til Burnley hjemme mot Stoke. Kilder rundt den allerede nedrykksklare klubben sier de blir overrasket dersom Ulvestad ikke får sin Premier League-debut i dag.

– Jeg har hele tiden hatt en drøm om å spille i Premier League, så det ville vært kjekt om jeg fikk sjansen i en av de to gjenværende kampene. Men jeg vet ikke om jeg slipper til, sier Ulvestad selv til Sunnmørsposten.

Direkte kl. 16: Burnley-Stoke

Drøye to måneder er gått siden Ulvestad signerte en treårskontrakt med Burnley. Men tross null spilletid og nedrykk i løpet av sine første måneder i utlandet er 22-åringen trygg på valget han har tatt.

TRIVES I ENGLAND: Selv om ikke alt har gått Fredrik Ulvestads vei hittil i England, er 23-åringen trygg på at han har tatt et riktig valg. – Jeg hadde valgt det samme igjen, sier Ulvestad skråsikkert. I dag kan Fredrik få sin etterlengtede debut for Burnley i engelsk Premier League, hjemme mot Stoke. Her slapper han av foran slottet Gawthorpe Hall, som ligger like ved Burnleys treningssenter. Og i dag kan han få sin debut for Burnley – hjemme mot knokkel-laget Stoke.

– Jeg visste om risikoen da jeg skrev under for Burnley. Og selv om jeg visste utfallet, ville jeg gått hit igjen, sier Fredrik Ulvestad selvsikkert.

Nå starter det

Det er nemlig nå det virkelig starter for Fredrik Ulvestad. Som en relativt beskjeden unggutt fra Norge – uten kamptrening på flere måneder – ankom han et Burnley-lag som kjempet mot nedrykk midt i sesongen. Manageren valgte å satse på sine rutinerte kort. Nå har Ulvestad fått smake mer på nivået – og nå er han klar for den virkelige starten.

– Jeg ser allerede fram til neste sesong. Jeg tror det betyr mye at jeg får med meg en hel sesongoppkjøring. Nå kjenner jeg i tillegg folk i og rundt laget og har funnet meg godt til rette. Det blir noe helt annet enn å komme til et lag midt i sesongen, mener Fredrik Ulvestad.

GJESTFRI: I Premier League-sammenheng er Burnley en liten klubb. I går fikk Sunnmørsposten oppleve klubben på nært hold.

Han er klar på at overgangen fra norsk fotball til Premier League var stor. Tempoet og fysikken følte han var helt annerledes. Nå føler han at han er klar for Premier League – men samtidig ser han heller ikke helmørkt på at det endte med nedrykk.

Kan bli enklere

– Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi ble i Premier League og at jeg neste år spilte meg til en fast plass der. Så jeg kan ikke si at jeg er glad for at vi rykket ned, men på en annen side kan det bli enklere for min del å få spilletid i Championship. Jeg tror det er en sterk liga – bedre enn Tippeligaen – som kan utvikle meg videre, sier Fredrik Ulvestad.

Les også

Ulvestad nærmer seg Premier League-debuten

Fortsatt er det nok litt for tidlig å snakke om neste år. Men manager Sean Dyche har allerede varslet spillersamtaler med hele spillergruppa i løpet av den nærmeste framtid. For Ulvestad er uansett fast plass og direkte opprykk et mål.

– Jeg kan uansett ikke gjøre annet enn å satse alt og gå for en fast plass. Jeg er ikke den som gir meg om det butter litt imot. Det er klart det ikke er noen vits i å være her for verken meg eller klubben om jeg ikke spiller meg inn på laget, men det må være over lengre tid, sier Fredrik Ulvestad.

Takker kjæresten

Når oppkjøringen starter neste sesong vil «Freddy», som han kalles i Burnley, ha med seg en helt annen ballast enn da han ankom Burnley i mars. Det gjelder også utenfor banen.

– Det er mye nytt, det er helt klart. Spesielt de første månedene, der jeg bodde på hotell og sånn. Men nå har jeg funnet meg god til rette. Egentlig går det veldig fint nå, sier Fredrik Ulvestad.

Han skryter spesielt av mottakelsen han har fått av fotballklubben Burnley. På jobb trives han – og også privat går det bra. Mye takket være kjæresten Sara Stavik fra Ålesund.

– Jeg er veldig glad for at hun er på plass her. Uten henne kunne det nok ha blitt enkelte «gørrkjedelige» dager etter fotballen, men så lenge jeg har henne her går det veldig bra, sier han.

Les også

 1. I dag kan Tottenham sikre europaligaplass, men manageren er ikke begeistret for turneringen

 2. Leicester over streken etter ny seier

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Burnley FC
 3. Fredrik Ulvestad
 4. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

 1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 2. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

 3. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 4. Gjør helomvending - går over til booking

 5. Kultursjef: – Smitte­tiltakene gir ikke mening

 6. – Vanskelig å holde oppe motivasjonen når man øver uten mål og mening