Berg får støtte av lagkamerater

<p>Flere av Henning Bergs lagkamerater fra hans tid som spiller i Blackburn støtter ansettelsen av nordmannen.</p>

Publisert: Publisert:

Blackburn, England 20121101.Henning Berg snakker med pressen etter å ha blitt presentert som ny Blackburn Rovers-manager på Ewood Park torsdag morgen.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

  • Jørgen Tjærnås
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Torsdag ble 43-åringen presentert som klubbens nye manager, etter at Steve Kean fikk sparken for én måned siden. Dermed er nordmannen tilbake i klubben han spilte for i to omganger, og til slutt forlot i 2003. Ansettelsen har blitt møtt med forsiktig optimisme hos fansen, som naturlig nok kjenner lite til hva han har gjort som trener i Lyn og Lillestrøm. Men blant tidligere Blackburn-spillere er tonen positiv til ansettelsen av den tidligere stopperkjempen.

— Det var en litt overraskende ansettelse. Men han var en fin og kunnskapsrik kar da han spilte her, og jeg er sikker på at han vil gjøre det bra, sier den tidligere høyrekanten Jason Wilcox til lokalavisen Lancashire Telegrahp.

Roser Berg

Wilcox spilte for klubben i ti år, og var sammen med Berg en del av laget som vant Premier League i 1995. Han tror det er klokt av klubben å ha funnet en manager som kjenner klubben fra før.

— Det var på tide at klubben så muligheten til å bruke noen som har vært her før. Å ansette en som Henning kan være med på å føre klubben tilbake til den stemningen som har vært her før. Henning var populær som spiller her, og jeg håper han kan bli det samme som manager, mener Wilcox.

Klubblegenden Bryan Douglas, som spilte over 500 kamper for Blackburn på 1950- og 60-tallet, er også positiv til at Berg fikk jobben.

- Jeg er først og fremst glad for at klubben nå endelig kan avslutte jakten på en ny sjef. Jeg kjente Henning da han spilte her. Han var en fin fyr og en veldig populær spiller, og jeg håper han kan ta med seg det inn i jobben, forteller Douglas.

På pressekonferansen ble klubbens rådgiver Shebby Singh spurt om hvorfor det har tatt så langt tid å finne en ny sjef. Singh svarte da med en lett tilslørt stikk til Kean, som ledet klubben ned fra Premier League:

- Sist vi ansatte en manager forhastet vi oss litt i prosessen. Denne gangen satte vi opp en del kriterier for hva vi lette etter, og etterhvert skjønte vi at Henning var vår mann, fortalte han.

- Perfekt klubb for meg

Samtidig har aksjonsgruppa Blackburn Rovers Action Group, som hadde som mål å få fjernet upopulære Kean som manager, har i en uttalelse gitt sin støtte til ansettelsen av Berg.

«Henning var veldig populær som spiller her, og er en profesjonell person med et godt rykte. Vi ønsker ham av hele vårt hjerte velkommen tilbake til Ewood Park» , skriver aksjonsgruppa.

På pressekonferansen pekte Berg selv nettopp på sin fortid i klubben som en av faktorene som gjorde det enkelt for ham å takke ja til jobben.

— For meg personlig kunne jeg ikke ha kommet til en bedre klubb enn dette. Det var her jeg spilte lengst i min karriere, og jeg kjenner ennå mange her, fortalte han.

Jakter opprykk

Samtidig var han offensiv i sine ambisjoner for klubben som i øyeblikket befinner seg på 5. plass, to poeng unna direkte opprykk.

— Klubben har gått i riktig retning etter nedrykket i sommer. Vi har en god sjanse til å rykke opp, og det er også målet vårt, svarte en kontant Berg. Han sa også at han levde fint med presset han kom til å få på seg nå.

— Det er alltid press i en fotballklubb. Jeg gleder meg til det. Jeg har sju års erfaring som trener fra Norge, og har spilt under mange gode managere i min spillerkarriere.

Angrep på timeplanen

Assistenttrener Eric Black tok over midlertidig da Kean fikk sparken, og har ledet klubben i seks kamper. Klubben har tatt 9 poeng under hans ledelse, men har samtidig scoret kun fire mål.

På spørsmål om det kom til å bli store forandringer med ham som manager, svarte nordmannen at han først og fremst ønsket å bygge videre på det hans forgjengere har gjort så langt denne sesongen.

- Det viktigste for meg er å fortsette det som er startet. I starten av sesongen var de veldig offensive og scoret mye, men slapp samtidig inn for mange mål. De siste fem kampene har man ikke sluppet inn så mye, men samtidig manglet litt framover. Uansett har de fått resultater. Vi ønsker å bygge på det forsvarsspillet som har vært, og samtidig utvikle angrepsspillet og score flere mål, så vi kan vinne nok kamper til å rykke opp.

Bergs får en tøff start på jobben, med bortekamper i ligaen både lørdag og tirsdag. Først ut er Crystal Palace, som ligger poenget foran Bergs mannskap. Deretter venter en tur til Huddersfield, som også har plassert seg på øvre halvdel så langt.

Publisert:

Les også

  1. Henning Berg toner ned Blackburn-kritikk

  2. Her blir en stolt Berg presentert som Blackburn-sjef

  3. Solskjær takket nei

  4. - Sist vi vant et troféuten Henning var i 1928

  5. Berg: - Det er fantastisk

  6. Nils Arne Eggen ønsker Henning Berg lykke til

  7. Henning Berg &laquo;hjelpes&raquo; av upopulær forgjenger

  1. Engelsk fotball