Etiopia ønsker Brann-Askar

Kan få sjansen i Brasil-VM.

Publisert: Publisert:

Etiopias landslagssjef har uttalt at han ønsker Amin Askar tilgjengelig for landslagsspill. Askar selv vil ikke uttale seg om saken.

 • Torgrim Gotland Bakke
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Landslagssjefen i Etiopia ber Branns hardtskytende midtbanespiller Amin Askar (28) søke forbundet om å bli tilgjengelig for landslagsspill. Askar er nemlig født i Etiopa og bodde der i to år før han kom til Norge. Han har ingen a-landskamper, men har representert Norge på aldersbestemt nivå.

Askar selv er ordknapp om interessen.

— Jeg vil helst ikke kommentere noe offentlig før det er noe konkret å snakke om, sier Askar til adressa.no.

Etter mange år i den afrikanske fotballsumpa, er Etiopia på vei opp mot toppen, og i disse dager kjemper landslaget mot Nigeria om en plass i VM i Brasil neste sommer. Kommer de dit, tyder ting på at Brann kan få en spiller med i den etiopiske VM-troppen.

Vil ha fortgang

I et intervju med Supersports.com oppfordrer landslagssjef Swenet Bishaw Brann-spilleren om å gjøre sitt ypperste for å bli spilleklar så raskt som mulig.

— Amin Askar bør sende sen søknad til EFF (det Etiopiske fotballforbundet) og understreke sitt ønske om å spille for Etiopia. Etter vi er ferdig med det, bør det ikke være noe problem å inkludere han. Han må også sende over noen videoklipp så vi kan analysere dem og se hvor effektiv han være for oss på landslagsnivå, sier Bishaw til nettsiden.

- En drøm

Ifølge Supersports.com skal Askar ha uttalt seg om saken for to uker siden. I intervjuet skal Brann-spilleren ha kalt det å spille for sitt fødeland «en drøm».

— Jeg vil bringe Walia (Nasjonalt kallenavn på det etiopiske landslaget, jour.anm.) mine elleve år med erfaring som profesjonell fotballspiller i Europa, og forhåpentligvis kan Walia dra nytte av mine ferdigheter. Jeg trives godt som fotballspiller i Europa, men jeg ønsker også å spille fotball i Afrika. Og som alle andre fotballspillere, drømmer jeg om å spille i VM, sier Askar ifølge nettsiden.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 2. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans.

 3. Jeg må dessverre stadfeste at det selvoppnevnte kvinnepolitiet lever i beste velgående

 4. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

 5. Frykter kollaps i Statens vegvesen

 6. Frode Myrhol og Cecilie Lyngby valgt som partiledere i FNB

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Etiopia