Ødegaard kunne juble – brøt vond statistikk i sterk seier

Martin Ødegaard noterte seg for en målgivende pasning da Real Sociedad tok sin andre seier etter koronapausen. Det er hans første målpoeng i ligaen i 2020.

Ødegaards lag tok viktig seier. Her fra en kamp tidligere i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

VILLARREAL - REAL SOCIEDAD 1–2

Det var lenge uvisst om nordmannen, som har slitt med en skade i sitt høyre kne den siste tiden, kom til å starte borte mot Villarreal.

Ødegaard fikk grønt lys etter en sen test før kampen, og det skulle vise seg å være godt nytt for hans Real Sociedad denne mandagen.

Etter en drøy times spill på Estadio El Madrigal fant Ødegaards hjørnespark fra venstre pannebrasken til Willian José. Brasilianeren fikk akkurat nok kraft bak headingen til at den gikk i mål.

Den målgivende pasningen er Ødegaards første målpoeng i ligaen i 2020. Hans forrige målpoeng kom mot Osasuna i den spanske cupen i januar. Da scoret han og hadde to målgivende pasninger.

For å finne nordmannens forrige målpoeng i ligaen må vi helt tilbake til 22. desember 2019, også det mot Osasuna.

Ødegaard ble tatt av få minutter etter Willian Josés scoring, og ble så observert sittende på benken med en ispose på sitt høyre kne.

Les også

Champions League-håpet ute for Ødegaards Sociedad

Les også

Ødegaard og Real Sociedad har hatt store problemer. Det kan ha en naturlig forklaring.

Llorente økte ledelsen

Scoringen tente gjestene. Sociedad har vært i elendig form etter koronapausen, og hadde før mandagens kamp vunnet én, spilt to uavgjorte og tapt fem siden fotballen startet opp igjen i Spania.

Kvarteret før slutt la Diego Llorente på til 2–0. Midtstopperen steg til værs på et hjørnespark og stanget inn sin første for sesongen. Det fikk Villarreal-trener Javier Calleja til å slå hardt i en stol på benken.

Santi Cazorla reduserte fem minutter før slutt, men Sociedad holdt ut og kunne juble for seier, deres andre etter koronapausen.

Seieren kan vise seg å være helt avgjørende for Sociedads muligheter til spill i Europa neste sesong. De ligger på sjuendeplass, som ikke gir europaligakvalifisering, men er på poenglikhet med Getafe som er nummer seks. Den plassen gir kvalifiseringsplass til europaligaen.

Publisert: