Enorm nedtur for Fredrikstad i toppkampen

– Rykker de ikke opp, er det en stor, stor, stor skuffelse, sier ekspert.

Per-Mathias Høgmo og FFK tapte i Raufoss.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

RAUFOSS-FREDRIKSTAD 3–1

Fredrikstad tapte 1–3 for Raufoss søndag. Dermed leder Raufoss 2. divisjon avdeling 1 med fem runder igjen – to poeng foran nettopp Fredrikstad.

Fotballekspert Joacim Jönsson bor i Fredrikstad. Han er sterkt kritisk til Høgmos mannskap.

– Totalt sett er det svært skuffende at de svikter når det gjelder som mest, de siste 45 minuttene, sier Jonsson til Aftenposten.

Uenig i Høgmo-uttalelse

FFK har en unik supporterkultur i norsk målestokk. Tidligere denne sesongen så 10.000 mennesker lokaloppgjøret mot Moss på Fredrikstad Stadion.

Det er enorme forventninger knyttet til at FFK skal rykke opp til nest øverste nivå. Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo ble hentet inn for å sikre opprykket. Nå kan det altså ryke.

Høgmo har uttalt at det ikke er krise om opprykket skulle glippe på oppløpet. Jonsson ser annerledes på det.

– Jeg tenker det er litt klassisk å si det for en klubb som er i den situasjonen. De prøver å ufarliggjøre det, sier Jonsson.

Joacim Jonsson mener det er ekstremt viktig at Fredrikstad rykker opp i år.

Og legger til:

– Jeg tror Høgmo og klubben vet veldig godt at dette er ekstremt viktig. Et år til i 2. divisjon vil føre til litt dårligere forutsetninger neste sesong. Jeg nekter å tro at de vil klare å mobilisere like godt økonomisk én sesong til, når det kommer til publikum og sponsorer, sier Jonsson.

– Hva synes du om jobben Høgmo har gjort denne sesongen?

– Det får man nesten summere opp når serien er slutt. Men jeg mener at dersom FFK ikke rykker opp, er det en stor, stor, stor skuffelse. Det går ikke an å si noe annet.

– 50 prosent sjanse

Søndag kontret Oskar Løken inn 1–0-målet til Raufoss, før Thomas Rekdal utlignet for FFK. Deretter dominerte Fredrikstad første omgangen.

Etter pause sviktet imidlertid FFK.

Mikkel Maigaard og Anton Henningsson sikret en viktig seier for Raufoss, som ikke har vært på nivå to siden 2016.

Nå blir det et rotterace om den direkte opprykksplassen. Alta kan også melde seg på med seier over Stabæk 2 mandag. Da vil Alta kun være ett poeng bak FFK. Laget som blir nummer to i avdelingen, går til kvalik.

Joacim Jonsson tror Fredrikstad fortsatt har 50 prosent sjanse til å rykke opp.

– Det holder nok å vinne de fem siste. FFK har et tøft program igjen, men de møter tross alt de tøffeste lagene, Alta og Elverum, på hjemmebane.

Publisert: