Derfor bytter Dæhli klubb i Tyskland

Oppholdet i St. Pauli gjøres permanent.

Mats Møller Dæhli er klar for St. Pauli på fast basis.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Spilletid og trivsel ble avgjørende da Mats Møller Dæhli skrev treårig kontrakt med St. Pauli.

Landslagsprofilen har i halvannen sesong vært leid ut til St. Pauli fra Freiburg, men nå gjøres overgangen permanent.

– En treårig kontrakt. Jeg er kjempefornøyd. Jeg trives veldig godt i klubben. Jeg har fått veldig mye spilletid etter jul og preget kamper. Det er akkurat det jeg vil, sier Dæhli til NTB.

– Hva ble avgjørende?

– Spilletid og trivsel. Jeg trives utrolig godt i klubben. Fansen er fantastiske. Det er en opplevelse å spille foran fansen vår. Har folk lyst på en nesten uvirkelig og fin opplevelse, er det bare å komme til Hamburg på kamp. Det er magisk. Fansen støtter oss uavhengig av resultat, bare vi gir alt. 30.000 fans står igjen og klapper selv når vi har tapt. Det ser du ikke mange steder, sier Dæhli.

Har du lest denne saken?

Les også

Trenerlegende med oppløftende spådom om Norge

Ambisjoner

Dæhli har slitt med skader i mange sesonger. Heller ikke sist sesong slapp Oslo-gutten unna. Da kan et såkalt «trygt klubbvalg» i St. Pauli være smart.

– Jeg har ikke lagt fra meg ambisjoner om å spille på et høyere nivå. Jeg har akkurat fylt 23 år. Jeg vil være i en liga der jeg får spille på høyt nivå. Den kombinasjonen er viktig, og akkurat nå perfekt. Jeg har ikke lyst til å flytte på meg heller. Jeg har fått mange flott opplevelser. Jeg har ambisjoner om å spille i 1. Bundesliga, og jeg har lyst til å klare det med denne klubben, sier Dæhli.

– Jeg hadde tilbud fra andre klubber, men det var aldri aktuelt, for St. Pauli var førstevalget.

– Hva blir viktig neste sesong?

– Målpoeng, flere assist og flere mål. Jeg håper å kunne fortsette med å stabilisere meg fysisk og fortsette som jeg har gjort etter at jeg ble skadefri. Etter jul synes jeg at jeg har vært bra. Fortsetter det slik, blir det lovende.

Nøkkelspiller

Dæhli var ikke i aksjon da Norge slo Panama 1–0 onsdag. Seieren var den fjerde strake og gir optimisme før høstens Nations League.

– Dere kan forvente at vi gir alt og fortsetter å spille vårt system, så får vi se om det holder. Det ser veldig lovende ut akkurat nå. Vi har mange unge spillere, fysiske spillere og en fin miks mellom unge og mer rutinerte spillere. Mange står fram i de fire siste kampene. Det lover godt, sier Dæhli.

Dæhli har kontrakt med St. Pauli til sommeren 2021. Hamburg-laget ble nummer 12 i 2. Bundesliga sist sesong.

– Vi er glade for at vi med Mats kan knytte til oss en nøkkelspiller for framtiden. Mats er en anvendelig og bevegelig spiller som er god med ballen og spiller med hjertet, sier St. Paulis sportssjef Uwe Stöver – og tilføyer at nordmannen har tilført klubben «klasse og karakter».

(©NTB)

Publisert:
  1. Mats Møller Dæhli

Mest lest akkurat nå

  1. Da den hostende babyen ble lagt inn, ble legene forbløffet. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

  2. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år

  3. Båt på grunn ved Sandøya i Stavanger

  4. Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel

  5. Hyllet Viking-innbytterne etter Molde-poeng: – Impon­erende

  6. Uten­landske nyhets­byråer om Norges gjen­åpnings­helg: – Volde­lige kamper og opp­tøyer