I natt blir MMA-Jack historisk. Roses hemningsløst av Emil Meek: – Så stort som du kan få det

For første gang går en «nordmann» hovedkamp i UFC.

Jack Hermansson er rangert som nummer ti i mellomvektsdivisjonen i UFC. Han hylles av treningskameraten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Norsk-svenske Jack Hermansson (30) møter natt til søndag Ronaldo «Jacare» Souza (39) i UFC, MMA-sirkusets svar på Champions League. Brasilianeren er rangert som nummer tre i UFCs mellomvektsdivisjon.

En seier vil sende Hermansson helt i verdenstoppen.

– Alt jeg kan vinne, kan jeg også tape. Det er sånn jeg ser på det. Taper jeg har jeg mistet den muligheten jeg fikk, sier Hermansson til Viasport.

Hermansson flyttet til Norge som 18-åring. I ringen bærer han et norsk-svensk flagg før hver kamp. Det vil han også gjøre i natt.

Men denne gangen går Hermansson hovedkampen på stevnet i Florida. Det har aldri skjedd en nordmann tidligere.

– Dette er den største kampen som har vært for en norsk MMA-utøver. Det er historisk. Det blir vist på den største sportskanalen i USA med millioner av seere. Det er så stort som man kan få det, sier Emil «Valhalla» Meek, som selv er en profil i UFC og treningskamerat av Hermansson.

– Trangeste nåløyet som finnes

Meek har tidligere gått kamp mot en av sportens beste utøvere. I januar i fjor tapte han på poeng mot Kamaru Usman, nåværende tittelholder i weltervektsdivisjonen.

Han mener en seier for Hermansson vil være en av tidenes beste norske idrettsprestasjoner.

– Langrenn for eksempel er ikke en verdensidrett. Det er MMA. Dette er fightere fra hele verden. Alle steder i verden har en kampsportklubb eller karateklubb. Det å komme seg til UFC er det trangeste nåløyet som finnes.

– Av alle menneskene på hele jorden er det 40 stykker i Jacks vektklasse som har kommet seg dit. Jack har knivet med de beste og hvis han slår Jacare kan han bli topp tre i hele verden, sier Meek.

Emil «Valhalla» Meek kunne juble etter seier i sin første UFC-kamp.

– Jeg vil ødelegge ham

Men Hermansson møter ingen hvem som helst. Jacare har gått 32 proffkamper, der 26 har endt i seier. Han har flere kamper mot de beste i verden.

Brasilianeren beskrives som en spesialist på jiu-jitsu, men har også avgjort flere kamper stående.

– Jeg er fullt fokusert på Jack. Jeg må vinne denne kampen. Jeg må ødelegge ham. Han gjorde en stor tabbe med å akseptere denne kampen, sier Jacare til nettstedet MMA Junkie.

Meek tror derimot at Hermansson har en god sjanse til å sjokkere verden.

– Jacare er blitt 39 år gammel. Han er ikke i sin beste alder lenger. Han er selvfølgelig en farlig utøver, men Jack er i sin beste alder og form noensinne. Jack har også alle egenskapene til å gjøre det stående og på bakken, sier Meek.

PS: Viaplay sender i natt stevnet i Florida direkte. Hermansson går i ringen rundt kl. 06.00.

Publisert: