Messi bommet på straffe da titteldrømmen brast igjen

Chile sikret seieren i Copa America med 4-2 mot Argentina etter straffesparkkonkurranse søndag kveld.

BOMMET: Lionel Messi var en av to argentinske spillere som bommet i straffesparkkonkurransen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det sto 0-0 etter at finalen hadde gått til ekstraomganger.

Kampen ble dermed en reprise av fjorårets finale. Også da møttes Chile og Argentina, og kampen var målløs etter ekstraomganger. Den gangen endte straffesparkkonkurransen 4-1 i Chiles favør.

Les også:

Les også

Lionel Messi raste da han fikk forsinket fly i bursdagsgave

Etter full tid var stillingen 0-0, og de drøyt 82.000 tilskuerne som var møtt opp for å se finalen, fikk en ekstra halvtime fotball for billettpengene. Men heller ikke i ekstraomgangene klarte noen av lagene å score, og mesterskapet måtte avgjøres på straffer.

Før den tid hadde den brasilianske dommeren Héber Lopes vært raus med kortene og delt ut åtte gule kort i løpet av den normale spilletiden. To av de gule kortene gikk til Chiles Marcelo Díaz, som dermed måtte forlate banen. Det måtte også Marcos Rojo på Argentina, som pådro seg et direkte rødt kort. Utvisningene førte til at andre omgang ble spilt med bare ti mann på hvert lag.

BOM: Messi setter straffesparket utenfor.

Resultatet betyr at Argentinas stjernespiller Lionel Messi fortsatt står uten mesterskapsseier med flagget på brystet. Og det er neppe noen trøst for Messi at han var en av dem som bommet i straffesparkkonkurransen.

(©NTB)

Publisert: