Klubber i fem land jakter denne tromsøværingen

I en alder av 19 år er Ulrik Yttergård Jenssen i ferd med å vokse fram som det nye norske stoppertalentet.

ETTERTRAKTET: Ulrik Yttergård Jenssen (til høyre) i kamp mot England og Tottenhams Eric Dier.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

NORGE U21 — ENGLAND U21 0-1

MARIENLYST STADION (iTromsø): Lyon-spilleren fikk sin tredje kamp for U21-laget som i kveld ufortjent tapte 0-1 mot et engelsk lag med en rekke Premier League-spillere i EM-kvaliken. 19-åringen har spilt samtlige tre kamper fra start, og er på god vei til å bli ansett som etablert i elleveren. På VGs børs etter oppgjøret fikk han en sekser – best av alle i forsvarsrekka.

— Jeg er glad for tilliten jeg får her, og det er morsomt å spille. Det er ikke så mange venstrebeinte midtstoppere så spilletiden kan ha noe med det å gjøre. Uansett har jeg prestert godt på trening, sier Yttergård Jenssen til iTromsø en halvtime etter kampslutt på Marienlyst.

Fem land

Etter en sesongoppkjøring med Lyons A-lag som blant annet inkluderte å spille treningskamp mot Arsenal på Emirates i London er framtiden fortsatt uviss.

GLAD FOR TILLITEN: Ulrik Yttergård Jenssen snakker med pressen etter kampen mot England.

Lyon har fortsatt ikke avgjort om de ønsker å skrive proffkontrakt med tromsøværingen og dermed kan han 1. januar – om under fire måneder – i teorien skrive under for en annen klubb fordi hans nåværende kontrakt går ut til sommeren.— Vi har god dialog med Lyon, så det er ikke noe vi stresser med, sier Yttergård Jenssens agent Kent Karlsen til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til er klubber fra Frankrike, Nederland, Belgia, Østerrike og Norge på banen og vurderer fortløpende den 186 centimeter høye stopperens framtid. Blant annet avslørte iTromsø tidligere i sommer at Rosenborg har Yttergård Jenssen på blokka.

— Vi får se i løpet av vinteren hva som skjer, men det hadde vært greit å vite inn mot jul om man blir satset på videre, sier Yttergård Jenssen, som har ambisjoner om å være utenlands i flere år.

— Per dags dato vil jeg spille i utlandet så lenge som mulig. I Norge er det mange gode spillere, så drar man tilbake er det ikke sikkert man kommer seg ut igjen.

Ødegaard-sirkus

Oppgjøret i kveld fikk en ekstra dimensjon fordi Martin Ødegaard spilte ettersom han ikke ble benyttet på A-landslaget søndag. Et titalls pressefolk forsøkte febrilsk å få noen sitater fra Real Madrid-spilleren. Noen meter unna sto Ulrik Yttergård Jenssen og resten av lagkameratene uten i nærheten av den samme oppmerksomheten.

— Jeg er ikke akkurat sjalu på det kjøret han gjennomgår, sier Yttergård Jenssen mens han ser bort på sirkuset rundt lagkamerat Ødegaard.

— Martin har utrolig gode ferdigheter, så det er artig å se på når han holder på. Det er bare å gi han ballen så finner han på noe, sier 19-åringen.

Burde vunnet

Norge var nærmest de første 45 minuttene ledet an av en frisk Martin Ødegaard. Kantspiller Ghayas Zahid skjøt i tverrliggeren etter 23 minutter, og de norske unggutta var i det hele tatt førende på Marienlyst. Minuttet før pause var England på en sjelden visitt og Yttergård Jenssens midtstopperkollega Jonas Grønner la England-spiss Nathan Redmond i bakken helt på hjørnet av 16-meteren og dermed straffe. Den ble sikkert satt i mål av James Ward-Prowse og bortelaget kunne gå til pause med en noe ufortjent ledelse.

Trass i en rekke farlige cornere i andre omgang maktet ikke det norske landslaget å komme tilbake i matchen med et utligningsmål. Veton Berisha, Morten Thorsby og Alexander Sørloth var alle nære å sette ballen i nettet for Norge.

Hjemmetapet foran 3.750 tilskuere gjør at veien til EM for U-21 i Polen i 2017 er blitt atskillig lengre. Dette var Norges andre kamp i kvalifiseringen. Bosnia ble slått 2-0 i den første. Kun vinneren i gruppa blir direkte kvalifisert til mesterskapet.

Les også

 1. Ødegaard fikk en bekreftelse

 2. Bare nesten for Ødegaard og U21-landslaget

 3. Før denne mannen møter til ny landskamp, skal han ut mot Real Madrid og PSG

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Norge U21
 3. Olympique Lyon
 4. Ulrik Yttergård Jenssen

Mest lest akkurat nå

 1. – Julebordsesongen er nå avlyst

 2. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

 3. Oslo sendte «tidenes styggeste juletre» til London. Nå tilbyr Egersund østlendingene juletrehjelp

 4. Togene går igjen på Sørlandsbanen – politiet ber fortsatt bilister holde seg unna E18 i Agder

 5. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 6. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger