HSV berget plassen med et nødskrik

Slapp å rykke ned for første gang noensinne.

BERGINGSMANN: Pierre-Michel Lasogga scoret tidlig og sørget for at Hamburg berget plassen i 1. Bundesliga med 1-1 borte mot Greuther Fürth.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hamburg — klubben som eier Per Ciljan Skjelbred - klarte 1-1 mot Greuther Fürth og beholdt bundesligaplassen på bortemålsregelen søndag. HSV er alene om å ha vært i den tyske toppdivisjonen siden starten i 1963. At HSV reddet plassen betyr at det blir spennende å følge med på Skjelbreds fremtid - om han nå skal tilbake til klubben eller om han forsvinner. Midtbanespilleren har vært på utlån hos Hertha Berlin denne sesongen.

Pierre-Michel Lasogga scoret det avgjørende bortemålet da han ga Hamburg ledelsen etter 14 minutter. Angriperen, som rakk kvalifiseringskampene akkurat i tide etter skade, ruvet i luften og stanget inn 1-0 med hodet etter en corner.

22-åringen var nær å doble ledelsen tidlig i annen omgang, men i stedet slo Greuther Fürth tilbake da Stephan Fürstner skled inn utligningen etter en time.

Dermed var scenen satt for en nervøs avslutning for bortelaget. Nervøst ble det, men HSV kjempet hardt og holdt unna for et desperat hjemmelag.

— Jeg er så glad. Det var veldig tøft, og vi mistet kontrollen i annen omgang, sa HSV-direktør Olivier Kreuzer.

Hamburg har ikke vunnet en bortekamp på sju måneder, men det var det ingen som brydde seg om søndag. Den tradisjonsrike klubben har lagt bak seg en katastrofesesong. HSV vant kun sju seriekamper og gikk på hele 21 tap.

Heldig

Klubben var heldig som ikke rykket direkte ned for aller første gang. Hamburg avsluttet bundesligasesongen med fem strake tap, men ble reddet av at Nürnberg og Eintracht Braunschweig også gikk på en lang tapsrekke i innspurten. De to sistnevnte rykket ned, mens HSV måtte ut i kvalifisering.

— Det har vært en anstrengende sesong. Vi er heldige som fortsatt har en plass i ligaen. Jeg tror ikke jeg kan gå gjennom en ny sesong på denne måten, sa HSVs forsvarsspiller Heiko Westermann.

Hamburg er en historisk storklubb i tysk fotball, men har slitt tungt både sportslig og økonomisk i en årrekke. Forrige bundesligatittel kom i 1983, og HSV har ikke vunnet et stort trofé siden cupgullet i 1987. I 1983 gikk Hamburg til topps i den gjeveste europacupen (serievinnercupen).

(©NTB)

Les også

  1. I kveld kan dinosauren i tysk fotball rykke ned

Publisert:
  1. Tysk fotball
  2. Hamburger SV

Mest lest akkurat nå

  1. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

  2. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

  3. Over en halv million husstander mister TV2

  4. Snø og vind: Kan bli krevende kjøreforhold til fjells fredag

  5. Eliteserieklubb vil kjøpe Jostein Ekeland

  6. Gjert Ingebrigtsen mener folk gjør én klassisk feil når de trener