Sandvolleyfesten i Stavanger blir større

Større arena, flere publikumsplasser og sommersol på gang. Nå er det sandvolleyens tur til å lage folkefest i Stavanger.

Publisert: Publisert:

TAR FORM:  Sveinung Byberg konstaterer at byggingen av hovedarenaen for årets sandvolleyturnering er i rute. Den blir større enn i fjor, og får et nytt design i blått når den står ferdig. Foto: JON INGEMUNDSEN

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Sykkelstjernene i Tour des Fjords har snaut rukket å forlate Rogaland før den neste idrettsbegivenheten står for tur. Tirsdag klapper skipet med 5000 tonn dansk sand til kai utenfor Konserthuset, med den viktigste ingrediensen for neste ukes verdensturnering i sandvolley. Sanden skal fordeles på åtte baner, fire kamparenaer og fire trening— og oppvarmingsbaner, geografisk spredt fra Konserthuset til Fisketorget.

Les også

Rekord for Tour des Fjords: - Dette er en eventyrlig økning

Les også

Tour des Fjords-vinneren: - Dette kan bli blant de største rittene i verden

— Akkurat nå er alt i rute, og dette lover veldig bra, sier daglig leder for Stavanger Major, Sveinung Byberg til Aftenbladet.

LOKALE HÅP:  Benedicte Maaseide, til venstre, og Hanne Haugen Aas har sjansen til å spille seg inn i Stavanger-turneringen via en kvalifisering mot to norske lag neste mandag. Foto: PRIVAT

Byggingen av hovedarenaen på bryggekanten har vært i gang i to uker, og noen små forsinkelser i starten er tatt inn.— Vi har fått mange av tribunedelene fra Tyskland, av det samme firmaet som bygger store arenaer til Formel-1-sirkuset. Og det tok litt tid å fortolle alt og få tre store trailerlass til Stavanger. Men nå har vi hentet inn forsinkelsene og er klare til å ta imot sanden tirsdag morgen, forsikrer Byberg.

Tror på utsolgte tribuner

Under fjorårets turnering var finalehelgen fra fredag til søndag utsolgt, med 2500 på tribunene. Salget av billetter til årets turnering er også bra, og alt tyder på at det blir stinn brakke neste helg.

— Vi får i år en enda større hovedarena. Vi utvider publikumskapasiteten fra 2500 til 3000 plasser, og lager en helt ny design på centrecourten. Den skal kles i blått og vil se veldig stilig ut når den er ferdig. I tillegg blir det en egen VIP-seksjon på 800 kvadratmeter i tilknytning til hovedarenaen, sier Byberg.

Han gleder seg også over at meteorologene varsler at det er sommervær på gang neste uke.

Les også

Hanne (27) og Benedicte (19) skal få Norge tilbake i verdenstoppen

Gratis på tre baner

Stavanger Major starter med kvalifisering neste tirsdag, mens hovedrunden går fra onsdag til søndag. Det er gratis adgang for publikum på alle fire arenaer tirsdag, mens man må kjøpe billett for å komme inn på hovedarenaen fra onsdag til søndag. Billettsalget er en viktig del av inntekstgrunnlaget for turneringen.

— Men det er bare her publikum må betale. Det blir helt gratis å se kampene på de tre andre kampbanene i Vågen hele uka, understreker Byberg.

Maaseide/Aas har sjansen

Seks norske lag er kvalifisert for hovedrunden, som starter neste onsdag. På kvinnesiden er det Janne Kongshavn(Haugesund)/Victoria Faye Kjølberg (Asker), Cindy Treland (Flekkefjord)/Janne Pedersen (Askim) og Vilde Solvoll (Moss)/Ingrid Lunde (Ølen), mens følgende herrelag er kvalifisert: Iver Horrem (Aukra)/Geir Eithun (Førde), Lars Tveit Retterholt (Åmli) / Bjarte Usken (Hommersåk) og Øivind Hordvik (Bergen)/Morten Kvamsdal (Eidfjord).

Blant jentene har også stavangerbaserte Benedicte Maaseide og Hanne Haugen Aas muligheten til å delta. Mandag spiller de en norsk kvalifiseringsturnering mot Ane Guro Tveit Hjortland (BSI)/Irmelin Torsvik Sannarnes (BSI) og Siv Skjong (Oslo SVK)/Oda Ulveseth (Oslo Volley). Vinner de disse kampene går de inn i kvalifiseringsrunden neste tirsdag. Også tre norske herrelag spiller om én plass i kvalifiseringsturneringen, men ingen av disse er lokale.

— Vi kjenner litt til lagene vi skal møte i kvalifiseringen, og vi håper vi kan gå videre, sier Benedicte Maaseide (19) til Aftenbladet. Hun og makker Hanne Haugen Aas (27) har trent mye og hardt på Actionball i Sandnes de siste ukene, i tillegg til deltakelse i et par turneringer.

— Vi tok en sjuendeplass i Danmark og vant Oslo Masters i helgen. Det er vi veldig fornøyd med, og vi føler vi er i rute med satsingen vår, sier Maaseide.

Det langsiktige målet deres er deltakelse i OL i Tokyo i 2020.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  4. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

  5. – Her vil vi ikke være verneverdige

  6. Trump ligger 9% bak Biden

  1. Volleyball