«Du hadde ikke satt Messi på benken fordi han ikke signerte ny kontrakt»

Herolind Shala (22) ønsker nye utfordringer og har takket nei til en ny kontrakt med Odd. Men før han stikker, vil han skyte Telemark-klubben til seriesølv og cupgull.

Herolind Shala viser to frem to fingre for fred etter 2-1-seieren mot Molde i mai. Nå kan profilen sende Odd til cupfinale mot nettopp Molde.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
Odd trener Dag-Eilev Fagermo (th) og Herolind Shala i forbindelse med kampen mot Viking.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Skien (Aftenposten): Med syv mål på de siste åtte kampene har Herolind Shala gjort seg uunnværlig for Odd-laget. Da spiller det liten rolle at han ikke vil fortsette i Skien.

KREMMERHUS: Her smeller Herolind Shala inn scoring for Odd hjemme mot Sandnes Ulf.

— Jeg tror Fagermo gjerne skulle hatt meg på benken hele tiden. Men han vil jo vinne. Og det vil jeg også. Det viktigste er at laget vinner – ikke om jeg har kontrakt eller ikke. Hadde ikke du gjort det samme om du var trener – brukt de beste spillerne dine? Du hadde ikke satt ut Messi fordi han ikke skrev under ny kontrakt, vel? spør Herolind Shala retorisk og påpeker at han har et godt forhold til Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Porsgrunnsgutten med albanske foreldre kikker ut på en tom Skagerak Arena fra vinduene i VIP-rommet. I kveld vil arenaen være full. Skiensfolket kjenner sin besøkelsestid, og cupkampen mot Sarpsborg 08 var utsolgt allerede 12. september.

— Vi skal spille på hjemmebane og vi vet vi er gode her, så cupfinalen skal vi til, sier en selvsikker Shala.

— Samtidig må vi ikke undervurdere Sarpsborg – det er et godt lag. Men det hadde vært veldig gøy å få spille på et fullsatt Ullevaal, legger han til.

Odd trener Dag-Eilev Fagermo (th) og Herolind Shala i forbindelse med kampen mot Viking.

Vil til Spania eller Italia22-åringen kom til Odd som19-åring. Da hadde han vært over tre år i Notodden og blant annet blitt trent av sin favorittrener Jan Halvor Halvorsen. Før det, fra fireårsalderen, hadde midtbanespilleren lagt fotballgrunnlaget i skiensklubben Tollnes.

Shala er takknemlig for årene i Odd, men føler han nå har nådd et punkt hvor han må videre for å fortsette utviklingen. Selv om han ikke utelukker å spille for en annen norsk klubb, er utlandet drømmen. Helst Spania eller Italia, men ennå er han veldig hemmelighetsfull om fremtiden.

— Vi får se hva som skjer, sier Shala lurt.

— Jeg stresser imidlertid ikke, og jeg har kontrakt her til 31. november. Jeg føler jeg har god tid på å finne en ny klubb.

- Sterkere

Odd-trener Fagermo mener Shala har en lys fremtid i vente.

— Han er ekstremt profesjonell og er blitt veldig mye bedre på de to siste sesongene. Han har også blitt mye bedre fysisk rustet. Før slet han en del med skader og småtterier. Nå er han blitt sterkere og tåler å være med på et høyt nivå hele tiden.

Les også

Fagermo: - Jeg kan ikke huske å ha spilt ut Viking slik vi gjorde i dag

Fagermo har følgende å si om at Shala tror han helst vil benke ham.— Det Shala tenker på, er at hvis vi har spillere som ikke skal fortsette i gruppen etter sesongen – av én eller annen grunn, og vi har spillere i klubben som er like gode, da velger vi å bruke dem. Det er uansett om det er snakk om Per eller Pål. Men "Lindi" – han er god, så han spiller når han fortjener det.

Valgte Albania

"Lindi", som Shala kalles, har hatt en fenomenal høst med syv nettkjenninger på de åtte siste Odd-kampene – fem seriemål og to cupmål i kvartfinalen mot Brann. I tillegg har han blitt tatt ut i sin første A-landslagstropp. Shala – som har spilt u-landslagsfotball for både Norge og Albania – valgte til slutt det albanske landslaget.

Les også

Shala vil forlate Odd

— Jeg fikk aldri noen signaler fra det norske landslaget, sier han. - Føler du deg mest norsk eller mest albansk?

— Mest albansk kanskje – i og med at begge foreldrene mine er derfra og vi snakker albansk hjemme. Men jeg er jo født og oppvokst i Norge, så jeg føler meg norsk også. Det er vanskelig å forklare.

Møtte forbildene

7. september satt Shala på benken da Albania spilte sin første EM-kvalifiseringskamp og overrasket med en meget sterk seier over Portugal – på bortebane.

— Det var litt trist at Ronaldo ikke spilte. Jeg håpet kanskje å se ham på tribunen eller i garderoben, men jeg fikk møte Pepe og Fábio Coentrão, da, sier Shala som er stor Real Madrid-fan.

- Blir man starstruck når man møter heltene sine i en slik profesjonell sammenheng?

MATCHVINNER: Odds Herolind Shala ble matchvinner mot Strømsgodset tidligere i år. Odd-spilleren har hatt mye å juble for denne sesongen.

— Du tenker litt sånn «wow, der er Pepe» i starten, men så går det over. De er jo bare mennesker.Selv er den tidligere brasilianske fotballspilleren Roberto Carlos Shalas store forbilde.

— Jeg ble Real Madrid-supporter i 1996, for da kom Carlos til klubben. Jeg var bare fire år, det er litt sykt. Men han ble favorittspilleren min – for han skjøt med venstre, som meg. I tillegg var både han og jeg små i forhold til alle andre, forteller Shala og ler.

- Skal klare sølv

Selv om 22-åringen nå har bestemt seg for å forlate Odd, vil han først hjelpe klubben til en medalje i serien – og ikke minst et cupgull.

Mot Lillestrøm søndag gikk Odd på sitt første tap på seksten kamper, og luken opp til Molde er nå på hele elleve poeng. Men fortsatt er det seks poeng ned til Rosenborg på tredjeplass.

– Jeg blir veldig skuffet om vi ikke tar sølv i år, og vi skal klare det med det kampprogrammet vi har igjen, sier Shala.

PS! Odd - Sarpsborg 08 ser du på NRK2 kl. 19.45 torsdag.

Fakta

Herolind Shala

Født: 1. februar 1992. Klubb: Odds Ballklubb.

Tidligere klubber: Tollnes og Notodden.

Aktuell: Spiller i kveld semifinale i cupen for Odd mot Sarpsborg 08.

Publisert: