Spansk avis: - Ødegaard spiller ikke i Real Madrid neste sesong

Real Madrids nye trener Rafael Benítez skal allerede ha bestemt 16-åringens fremtid.

Her byttes Martin Ødegaard inn for Cristiano Ronaldo i seriekampen mot Getafe. Neste sesong kan Ødegaard bli lånt ut.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag ble Rafael Benítez (55) bekreftet som Real Madrids nye hovedtrener. Én av Benítez' første beslutninger skal dreie seg om det norske talentet Martin Ødegaard (16).

Sportsavisen AS mener nemlig å vite at Benítez har bestemt at Ødegaard skal lånes ut til en annen klubb i toppdivisjonen i den kommende sesongen.

Aftenposten har vært i kontakt med Ødegaards agent Tore Pedersen.

— Dette er bare spekulasjoner, skriver Pedersen i en tekstmelding.

KLAR FOR NY UTFORDRING: Rafael Benítez er Real Madrids nye trener.

Den spanske avisen skriver at Benítez ønsker å gi Ødegaard muligheten til å spille jevnlig, og at han vet Real Madrid ikke vil kunne tilby han nettopp det.Dersom Ødegaard blir lånt ut, vil han trolig vende tilbake til Madrid i forkant av 2016/17-sesongen.

Ødegaard skal være med A-laget på sommerturné i Kina og Australia i sommer, og skal ifølge AS være svært lysten på å imponere Benítez, for å spille seg ytterligere inn i førstelagsbildet.

16-åringen skal imidlertid ikke være spesielt lysten på å spille en ny sesong for klubbens B-lag på tredje nivå i det spanske seriesystemet.

Les også

Ødegaard blir ambassadør for å bedre folkehelsen: - Stolt av å få være med på dette

— Ønsket i Villarreal

AS skriver at den fremgangsrike klubben Villarreal ønsker å hente Ødegaard på lån. Det har også flere spanske medier skrevet tidligere.

Villarreal spiller neste sesong i Europa League, og har dermed stort behov for en bred stall.

I tillegg til Villarreal skal Real Betis og Málaga, også det klubber i toppdivisjonen, være blant klubbene Real Madrid kunne tenkte seg å overlate Ødegaard til.

I tillegg finnes det flere La Liga-klubber i Madrid, dersom Ødegaard ikke har lyst til å flytte. Både Getafe og Rayo Vallecano, to mindre klubber i hovedstaden, har tidligere blitt nevnt som aktuelle.

Det vil trolig ikke være mangel på klubber som ønsker å tilknytte seg Ødegaard, som har et kjent navn i Europa etter alt medieoppstyret før overgangen til Real Madrid.

Klubbledelsen i Madrid skal være opptatt av at klubben som eventuelt låner Ødegaard spiller offensiv fotball.

Avisen skriver videre at også det spanske stortalentet Marco Asensio (19) vil bli lånt ut.

Uenighet blant spanske journalister

Martin Ødegaard har spilt for Real Madrids B-lag siden overgangen fra Strømsgodset, med unntak av en halvtimes spill i A-lagets siste seriekamp mot Getafe.

Ødegaard har levert ujevnt i Spania, men til tider har han blitt rost opp i skyene i spansk sportspresse for sitt talent.

I mai var Aftenposten i kontakt med flere spanske journalister for å undersøke hva de mener ville være det beste for Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard er for øyeblikket på landslagssamling med Norge.

Santi Siguero i Marca mente utlån var en god idé.— Det ideelle ville vært en klubb i Madrid, som Getafe eller Rayo Vallecano. For meg virker det ikke godt nok for utviklingen hans å spille én sesong til i Castilla, på tredje nivå i Spania, selv om å fortsette der vil medføre at han er nærmere førstelaget til Real Madrid, sa Siguero.

Hans kollega i Marca, Rubén Jiménez, trodde imidlertid at 16-åringen ville bli overtalt til å bli, for å bidra til å spille Real Madrid Castilla opp en divisjon.

Ødegaard: - Benítez er en dyktig manager

Det var altså stor uenighet blant spanske journalister, men nå hevder altså AS at beslutningen er tatt.

Les også

Zlatan om Ødegaard: - Jeg har ikke sett noe

Ødegaard er for øyeblikket på landslagssamling. Han er med i troppen som møter Sverige mandag.

På onsdagens pressetreff snakket Ødegaard om livet i Madrid, og han kommenterte også ansettelsen av Rafael Benítez.

— Jeg tenker at det blir bra, og at han er en dyktig manager. Det får tiden vise, men det blir sikkert bra, sa Ødegaard.

Publisert: