Wild card kan redde VM-plass for Norge

Onsdag røk håndballgutta ut av VM 2017. Eller gjorde de ikke det likevel? Et wild card kan redde deltagelsen!

BARE NESTEN: Landslagstrener Christian Berge ante en sensasjon, men måtte innse at det bare ble nesten i DNB Arena.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Stavanger: To ganger har Tyskland misset VM-kval og fått wild card. Fortjener Norge å få et til Frankrike-VM neste år? Aftenposten spurte IHF-president Hassan Moustafa.

Sammen med EHF-president Jean Brihault var Moustafa til stede på kampen i Stavanger. Der fikk de se Norge slå Slovenia 29-27, men sammenlagt ble det tap 47-51. – Jeg vet hva du skal spørre om, sier Hassan Moustafa og ler. Så svarer han uoppfordret på spørsmålet om wild card.

LES OM KAMPEN MOT SLOVENIA HER:

Les også

VM glapp for Norge

Ingen kriterier

– Vi skal ha et møte neste måned, og det vil bli avgjort av IHF council, sier egypteren på direkte spørsmål fra Aftenposten.

– Som beste europeiske lag som ikke er kvalifisert for VM så fortjene Norge kanskje et wild card?

– Wild card betyr at det ikke er noen kriterier, det er det som ligger i wild card. IHF council vil avgjøre, sier Moustafa.

Bjarte Myrhol er langt klarere i sin uttalelse.

– Jeg har lenge håpet på et wild card. Personlig så synes jeg vi fortjener det, og det går på flere ting. Uten å være dårlig taper, så synes jeg vi møter for god motstand i en kvalifiseringskamp. Trekker du lag som Slovenia, Ungarn og Serbia så betyr det ekstremt vanskelige bortekamper. Og vi var ikke gode nok. Det er bare å erkjenne, sier Myrhol.

Les også

Fotballskade skapte håndballkeeper som spås verdensklasse

Hadde mange sjanser

Etter drøyt 20 minutter var Norge over halvveis til VM. Ledelsen var 13-8, og det gjensto bare to mål for å sikre det nødvendige forspranget. Men en utvisning på Kent Robin Tønnesen, to skuddbom og to tekniske feil kostet dyrt. Slovenia vant de neste seks minuttene 4-0, og dermed var det omtrent som i det gamle Monopol-spillet: Rykk tilbake til start.

Norge gikk til pause med 15–13. i Garderoben ga Christian Berge beskjed til gutta om å rykke en gang til. Det gjorde de. Åtte minutter før slutt var ledelsen igjen opp i fem mål – 26–21 – og Kristian Bjørnsen kom på kontring alene med keeper. Og bommet – til et skuffelsens brøl blant 4850 tilskuere i DNB Arena.

– Den ballen skal bare i mål. Det var ekstremt skuffende at jeg bommet i den situasjonen, sier den ellers så sikre Bjørnsen, som scoret på sine fem andre forsøk.

Før det hadde keeper Ole Erevik skutt i stangen da han hadde sjansen til å score sitt første landslagsmål, og så avsluttet Espen Lie Hansen og Sander Sagosen det hele med to nye skudd i stengene. Marginene var ikke med Norge.

Les også

VM-exit kan gi Erevik-farvel til landslaget

EM-kval neste

Det var en ekstremt skuffet norsk gjeng som ruslet av banen etter å ha misset i VM-kval for tredje gang på rad.

– Vi hadde sjansen hele veien, men vi det ødeleggende var egentlig at vi tapte så mye borte, sier Christian O'Sullivan, som tettet midtforsvaret sammen med Myrhol.

– Wild card?

– Det er ikke opp til meg, og det var ikke den måten vi ville inn på. Vi får konsentrere oss om EM-kval, sier neste sesongs Bundesliga-spiller.

EM-kvalet for Kroatia 2018 begynner mot Belgia 2. november.

Andre resultater

I Sarajevo: Bosnia-Hercegovina – Sverige 27-27 (sammenlagt 46-54).

I Valmiera: Latvia – Hviterussland 28-26 (sammenlagt 52-52, Hviterussland til VM på bortemålsregelen).

I Skopje: Makedonia – Tsjekkia 34-27 (sammenlagt 56-55).

I Bar: Montenegro – Russland 19-29 (sammenlagt 41-58).

I Sittard: Nederland – Polen 25-24 (sammenlagt 46-51).

I Veszprém: Ungarn – Serbia 30-25 (sammenlagt 56-50).

Les også

Det europeiske håndballforbundet vraker to E-cuper og lager én ny

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: