Fikk trøstende ord av sønnen til klubblegende etter RBK-tapet: – Jeg så at Filip var lei seg

Sekunder etter at han måtte se Rosenborgs femte straffe gå i nettet bak seg fikk TIL-målvakt Filip Loncaric uventet trøst av sønnen til en gammel Alfheim-helt.

FØLELSER: Filip Loncaric måtte smile da han fikk se bildet av seg selv og ballgutten Didrik Hafstad tatt av iTromsøs fotograf Ronald Johansen fra onsdagens kamp mot Rosenborg.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

ALFHEIM: Loncaric og de andre Gutan røk onsdag kveld ut av cupen mot Rosenborg på bitrest mulig vis. Etter et fyrverkeri av et oppgjør som endte 1–1 etter 90 minutter ordinær tid og 30 minutters ekstraomganger ble alt avgjort på straffespark.

Samtlige av Rosenborgs fem straffer endte i mål bak TIL-målvakt Loncaric, og siden Magnus Andersen bommet på Gutans første vant trønderne.

En av de mest skuffede var TIL-keeperen som med et par redninger ville blitt byens cuphelt denne kvelden. Da Mushaga Bakenga satt inn den avgjørende straffen for RBK satt Loncaric seg ned på bakken.

– Jeg visste ikke noe om hvordan Rosenborg-spillerne skulle skyte, og gikk kanskje litt for tidlig. Jeg er ikke skyldig i at vi tapte, men jeg kunne gjort litt mer, sier Loncaric.

Les også

Her er Tromsøs store problem

Les også

Brann-sjefen tror ikke på slitne Tromsø-spillere etter cupexiten

Les også

Brann-spillerens trøst til Tromsø: – Magnus skal ikke deppe for mye. Han har ikke bommet i cupfinalen

– Veldig skuffet

Fra baksiden av målet kom ballgutten Didrik Hafstad.

– Jeg så at han var så lei seg og bestemte meg for å trøste ham. Jeg måtte gå bort til han og si at han hadde spilt en veldig bra kamp, sier 12-åringen til til.no.

EMOSJONELT. Her kommer Didrik Hafstad bort til Filip Loncaric etter kampen mot Rosenborg.

Han er sønnen til den tidligere TIL-profilen Thomas Hafstad som spilte for klubbens A-lag i 14 år, og var i seks år ansatt i klubben i ulike roller fram til 2014.– Det er første gangen jeg går bort til en TIL-spiller, men jeg bruker å oppmuntre andre. Det er viktig å vise at man bryr seg, sier Didrik til til.no.

Da iTromsø fredag viser Loncaric bildet av han og Didrik Hafstad tatt av vår fotograf Ronald Johansen rett etter straffeavgjørelsen får det fram et smil hos kroaten.

– Da han kom bort tenkte jeg på hvordan i all verden jeg kunne slippe inn fem av fem straffer. Jeg var veldig skuffet. Da jeg spilte som liten gutt vant jeg alltid straffekonkurransene. Men da jeg ble eldre har jeg tapt flere ganger. Blant annet i en mesterligakvalik med Dinamo Zagreb, sier Loncaric til iTromsø.

– Jeg er glad for han og de andre som trass i at vi tapte ga oss støtte, sier kroaten.

– TIL er førstevalget

Han er klar for revansje neste sesong for TIL, men må da bli videre i klubben. TIL har fortsatt ikke kommet på banen vedrørende avtalen til Loncaric som går ut til nyttår.

– TIL er førstevalget mitt. Det er vanskelig som keeper å finne en klubb, og jeg er glad TIL ga meg sjansen, sier Loncaric til iTromsø.

Loncaric selv har ikke hørt noe fra andre klubber, men etter det iTromsø kjenner til er det interesse fra klubber i Skandinavia for den 30 år gamle kroaten.

– Jeg har det ikke så travelt med å ta en avgjørelse. Vi har enda god tid til å snakke om fremtiden, sier Loncaric.

– Ble litt ivrig

Keepertrener Inge Takøy poengterer at Loncaric har vært stødig på straffer i tiden sin i klubben.

– Filip har reddet straffe i kamp for oss tidligere i år, og har også vært god på trening. Jeg sa bare til han at han må gjøre det samme som han er vant til. Så kan man si at han var preget av stundens alvor, var litt ivrig og går nummeret for tidlig, sier Takøy til iTromsø.

Han sier Loncaric ikke tok valg om hvilken side han skulle gå til på de fem straffene basert på informasjon fra TIL.

– Gytkjærs to siste straffer var i to forskjellige hjørner, og det var det vi visste. Det blir aldri eksakt vitenskap uansett. Som trener er det viktig å gi trygghet, og hadde det vært vår unge keeper Jakob Karlstrøm som hadde stått ville jeg nok gitt han en lapp på hva slags side han skulle gå til, uavhengig av hvem som skyter. Filip er en erfaren keeper som jeg ville skulle stå på instinkt, sier Takøy som understreker at Loncaric sto en kjempekamp mot RBK.

– Han spiller fantastisk og holder oss lenge inne i kampen, sier Takøy.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde27165664362853
3Viking2814685346748
4Kristiansund28144103740-346
5Lillestrøm2813694437745
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Corner er ikke mål for Viking

 2. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 3. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 4. Julekort er en egen greie. Et år dro familien til Ikea for å ta bilde i julepysjamas i soveromsavdelingen

 5. Brann i butikk i Kvernevik slukket av forbipasserende

 6. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes