Liverpool snytt for scoring da Newcastle fikk etterlengtet opptur

Georginio Wijnaldum ble kampens store spiller da Jürgen Klopp og Liverpool ble for små mot Newcastle.

Jürgen Klopp og Liverpool måtte se seg slått av Newcastle på St. James' Park søndag.
 • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Newcastle-Liverpool 2-0

— Vi er fantastiske fra forsvar til angrep. Vi viser karakter og kvalitet, sa Newcastle-keeper Rob Elliot i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

— Newcastle fortjente å vinne. Vi var ikke gode nok, vi gjorde ikke det vi kan. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg må se den igjen og analysere. Vi må spille mye mer fotball. Presset vårt var ikke bra, var Jürgen Klopps dom.

Første omgang ble ikke mye å skrive hjem om. Begge lagene slet med presisjonen, og foruten en frisk Jordon Ibe var det lite å skryte av for Liverpools vedkommende.

Av store sjanser kan vi nevne Christan Benteke, som plutselig fikk ballen i beina på 3-4 meter, men skuddet fra den belgiske kraftspissen gikk over mål.

Les også

Leicester-eventyret fortsetter: Tilbake på tabelltoppen

Sturridge inn for Benteke

På motsatt side fikk Papiss Cisse heade umarkert inne i 16-meteren, men avslutningen var ikke god nok.

Så for å oppsummere første omgang bruker vi heller denne fra en Liverpool-supporter på Twitter:

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Liverpool hadde mye ball, men slet med å skape de store sjansene. Mye slurv og upresise pasninger gjorde bortelagets supportere mer og mer frustrerte, og Newcastle lyktes med å senke tempoet i kampen.

— Kvalitetsmessig var denne kampen... Jeg tar det nesten litt personlig, med tanke på alle de gode spillerne som var utpå der, sa TV 2s ekspert Aleksander Schau i kanalens sending etter kampen.

Steve McClaren takker Georginio Wijnaldum for kampen.

Ropene etter Daniel Sturridge, som satt på benken fra start, ble høyere og høyere. Etter timen måtte både Christian Benteke og Roberto Firmino vike plass for Sturridge og Adam Lallana.

Les også

Det blå lyset blinker for McClaren

Selvmål?

Men det skulle ikke gi noen nevneverdig effekt for de røde. I stedet tok det ti minutter før hjemmelaget tok ledelsen.

Georginio Wijnaldum, som spilte en god kamp, fikk revet seg løs inne i feltet til Liverpool. Fra skrått hold fikk han skutt, ballen gikk via låret til Martin Skrtel og i bue over hodet til Simon Mignolet. 1-0 til stor glede for hjemmefansen på St. James Park. Spørsmålet er om ikke Skrtel får kreditert scoringen.

Det betyr i så fall at Skrtel tangerer Liverpool-legende Jamie Carragher med sju selvmål i Premier League.

Georginio Wijnaldum kunne juble for Newcastle-seier og scoring etter en strålende kamp fra nederlenderen.

Noen minutter senere fikk Daniel Sturridge en kjempesjanse da han ble spilt alene med keeper, men avslutningen fra den skadeplagede spissen var total skivebom.

Liverpool snytt for scoring

Med ti minutter igjen på klokka klarte Liverpool å få ballen i mål, men Alberto Morenos vakre lobb ble annullert for offisde. Reprisene viste dog at spanjolen var en meter onside, og Liverpool ble snytt for scoring.

— Dette er med å avgjøre kampen. Denne avslutningen skulle vært godkjent. Det skulle stått 1-1. Assistentdommeren står feil i henhold til linja, sier TV 2-ekspert Petter Myhre om avgjørelsen.

Liverpool kjempet for en utlikning, men det skulle bli kampens store spiller som skulle avgjøre kampen. En stor jobb av Mohammed Sissoko før han spilte fram Wijnaldum, som med en enkel lobb satte inn 2-0, som også ble sluttresultatet.

— Du må jobbe hardt for å vinne fotballkamper i Premier League. Vi vokste i løpet av kampen, og jeg synes vi fortjente å vinne, sa Steve McClaren etter kampen.

Les også

Kaptein Tettey forårsaket straffe da Norwich tapte

Dermed får Steve McClaren og hans gutter et lite pusterom, vel vitende om at de når har kontakt med lagene over nedrykksstreken. For Liverpool ble det første tapet siden kampen mot Crystal Palace 8. november.

— Vi har noen vanskelige uker bak oss, og måtte reagere. Vi trener hardt og prøver å holde selvtilliten oppe, sa Wijnaldum etter kampen.

— Newcastle vant i dag, men hvis de spiller slik de gjør i dag resten av sesongen, så rykker de rett ned, sa ekspert Schau i TV 2.

Les også

 1. Joshua Kings erstatter sendte Chelsea mot avgrunnen

 2. Stoke herjet med Manchester City

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Newcastle United FC
 3. Liverpool FC
 4. Premier League
 5. Jürgen Klopp

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147341719-224
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Rush etter fastpris hos Lyse. Er det lurt?

 2. Plutselig forsvant han fra toppfotballen – nå gjør han overraskende comeback

 3. Flere helsearbeidere har vaksinert seg etter kommunens grep

 4. Tettpakket med folk da Bent Høie åpnet Julebyen Egersund

 5. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

 6. Ett skisenter åpner denne helgen - flere neste helg